To je to što me zanima!

Od jeftinog Forda napravio je repliku luksuzne Pagani Zonde

Zaljubljenik u automobile Nick Truman potrošio je pet godina i ukupno 15.000 funti kako bi staru Ford Granadu pretvorio u repliku supersportske jurilice Pagani Zonde
Vidi originalni članak

Napraviti superauto u kućnoj radinosti uz maksimalnu uštedu bila je misao vodilja IT stručnjaka Britanca Nicka Trumana (53). Kako bi to ostvario za svega 100 funti kupio je ne baš luksuznu Ford Granadu i pretvorio je u repliku Pagani Zonde, vrijednog talijanskog superautomobila koji postiže brzine preko 300 kilometara na sat , piše Mashable .

Nakon što je kupio Forda, Truman je preko eBaya naručio kotače od Lexusa i gume od Porschea . Na Fordu je promijenio i motor, svjetla, a stavio je i fiberglass. Ukupan trošak radova za koje su potrošene tisuće sati iznosio je 15.000 funti. Za ilustraciju, Pagani Zonda stoji više od milijun funti , proizvedeno ih je samo 15, i to u razdoblju od 1999. do 2011. godine kada je proizvodnja obustavljena.

- Bilo je zabavno to raditi s djecom iako supruga baš i nije bila impresionirana - rekao je Truman koji nikada nije uživio vidio Pagani Zondu. Kroz cijeli projekt vodile su ga slike s interneta i jedan model. Jedno vrijeme ga je dao prevesti i u Bahrein gdje mu se raspao Jaguarov motor dok su na carini trošili gorivo, a potom je kupio rabljeni Audijev V8 motor.

Njegov superauto od 500 KS nema dozvolu za vožnju po cestama , ali Truman se nada da će ga odvesti na Top Gear probnu vožnju.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Lovro Lončar Veličanstveni 29.01.2015.

    najbitnije od svega je to da je on radeci na tom autu uživao sa svojom djecom, i svim ce to ostati kao jedna ljepa uspomena na kraju, a sad kako je auto ispao to je manje važno, drugi će sigurno biti bolji

  • brazzer 28.01.2015.

    Za isti je novac, pošto već voli slagati, mogao naručiti šasiju i ostale komponente Caterhama Super 7 i složiti fantastičan i legalan automobil.

  • klepetalo 28.01.2015.

    ja hobi i kucne radinosti dobro al brate ko mu je tapicirao vrata pokrao ga je vise nego hdz hrvatsku hahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare