To je to što me zanima!

Od skice do stranice: Kako je nastala stranica Dobri buvljak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Humanitarni online buvljak na natječaju InspirAkcija proglašen je najboljim, a izrada nove stranice ovih dana se privodi kraju. Pogledajte kako je tekao cijeli proces
Vidi originalni članak

Pobjednički projekt ovogodišnjeg natječaja InspirAkcija, Dobri buvljak, osvojio je izradu stranice koja će ovih dana biti puštena u rad. Na natječaj se prijavilo 128 projekata, a humanitarni online buvljak zadovoljio je žiri po svim kategorijama. Umjesto klasičnog plaćanja prodavaču, 'kupci' dogovoreni iznos mogu uplatiti nekoj udruzi i tako podržati njen rad. 

Web stranicu projekta koji je pokrenut na Facebooku izradila je Web.Burza. 

Ivana Boras iz Dobrog buvljaka rekla je kako su na prve sastanke došli sa svojim iskustvima rada na projektu, dok su s druge strane dobili profesionalnu pomoć kako bi stranica bila funkcionalna, kako bi olakšali pretraživanje i pronalazak budućim korisnicima. 

Ivana Tomić iz Web.Burze izjavila je kako su htjeli projekt napraviti prema potrebama Dobrog buvljaka i napraviti što bolji proizvod. 

Vanja Blumenšajn kaže kako će Dobri buvljak na novoj stranici biti puno brži, ugodniji za rad, ali i još transparentniji jer će korisnici moći vidjeti kamo su otišle njihove donacije.

- Web stranica mora biti prilagođena korisniku, dakle morate znati kome se obraćate i koji efekt želite postići. Često se događa da se traži web koji je po ukusu ljudi iznutra, govorimo LI o nekom poduzeću. To ne mora uopće biti dobar put. Ovdje smo imali dovoljno slobode i jasnu viziju sa strane Dobrog buvljaka pa je taj proces bio ugodan - rekao je Vanja Bertalan iz Web.Burze.

Više pogledajte u prilogu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gigo24 30.09.2012.

    pohvalno za ideju i uspjeh realizacije,al činjenica je da će takvo nešto napraviti pomno odabrana skupina pojedinaca

  • Hathor 27.09.2012.

    Bravo za inovacije! Neka mladi zarađuju i napreduju. Sretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare