To je to što me zanima!

Ova obitelj više od 40 godina "stanuje" na površini Mjeseca

Povijesnu fotografiju kraj otiska svog stopala, Charles Duke slikao je kamerom, a slika je otkrivena u arhivu projekta Apollo. Snimio ju je tijekom misije 1972. godine
Vidi originalni članak

Ovo je slabo poznata činjenica, ali cijela jedna obitelj već je 40 godina na površini mjeseca. Astronaut Charles Duke, na misiji Apollo 16, nije ostavio samo otiske svojih stopala na našem satelitu, već je za sobom ostavio i fotografiju svoje obitelji.

Na trećoj, i posljednjoj misiji, u travnju 1972. godine Duke i John Young krenuli su roverom u istraživanje. Tada je Duke, koji je bio vozač ostavio sliku u plastičnoj omotnici, na kojoj su on, supruga i sinovi. Na poleđini fotografije ostavio je poruku 'Ovo je obitelj astronauta Dukea s planeta Zemlje. Sletio na Mjesec u travnju 1972. godine'. 

Povijesnu fotografiju kraj otiska svog stopala slikao je kamerom, a slika je otkrivena u arhivu projekta Apollo. Jedino pitanje je u kakvom je danas stanju ta fotografija.

Apollo 16 je deseta misija s ljudskom posadom u Apollo programu te peta koja je sletjela na Mjesec. Uz Dukea i Younga, s njima je bio i pilot Ken Mattingly. Oni su bili i druga posada koja je koristila rover na Mjesecu. Na Zemlju su ponijeli 95,8 kilograma uzoraka s Mjeseca. Duke je s 36 godina bio najmlađi čovjek koji je hodao na Mjesecu.

Duke sa suprugom Dottie danas živi u okolici San Antonija, piše Daily mail.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • veron 17.02.2013.

    još je ostavio u plastičnoj vrećici koja se ne može tako lako razgraditi tako da se pitamo,zašto uništiti još jedan planet ??

  • WOMANIZER 13.02.2013.

    kak to da smo za to saznali tek sada?- barem ja?

  • 13.02.2013.

    Gluposti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare