To je to što me zanima!

Ovo je Rolls-Royce budućnosti: Suludi auto po mjeri vozi sam

Dizajneri u Rolls-Royceu gledali su 25 godina u budućnost kako bi izradili 103EX, samovozeći koncept dug skoro 6 metara s električnim pogonom
Vidi originalni članak

Ako se pita Rolls-Royce ovako bi u bližoj budućnosti trebali izgledati luksuzni automobili. Nazvali su ga "ultimativnim konceptnim automobilom", a 103EX bi trebao prikazivati kako će Rollsovi izgledati kroz 25 godina, što je puno dalji pogled u budućnost od koncepta na koje smo inače naviknuti. 


Svojim gabaritima ovaj automobil se želi isticati na cesti, pa je tako dug 5,9 metara i visok 1,6 metara što je jednako današnjem produženom Phantomu. Iako ogroman, u ovom će se automobilu moći voziti samo dvoje ljudi. Točnije, oni će sjediti na golemom naslonjaču i gledati u veliki ekran ispred sebe, a za vožnju će biti zadužen sam automobil. 

Ovim autonomnim vozilom upravljat ćemo glasom, a Eleanor je naziv umjetne inteligencije koja će vam odgovarati na sva vaša pitanja. Inače, inspiracija za ime Eleanor došla je od glumice Eleanor Thornton, glumice i modela prema kojoj je napravljena skulptura koja krasi automobile Rolls-Roycea. 

Pogon će naravno biti električni, što je dizajnerima omogućilo puno više slobode u kreiranju vozila pa su tako ispod prednje haube spremišta za kofere. Vrata nisu klasična, već u dva dijela što bi izlazak iz vozila trebao učiniti spektakularnim kao i sam automobil. Razvoj 3D ispisa učinit će ovakav automobil potpuno osobnim iznutra zajedno s predmetima koji će biti ručni rad.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • herewegoagain 19.06.2016.

    Idealan auto za debele, pohlepne i nezasitne politicare....

  • ban jelačić_1 19.06.2016.

    lijep je ko motika

  • BlackWing 18.06.2016.

    .I šta kad toj "Eleanor" kažeš kuš svrako , hoće te zabit u zid? ;))

Komentiraj...
Vidi sve komentare