To je to što me zanima!

Ovu raketu mornarice SAD-a neprijatelji će vidjeti prekasno

Raketa LRASM je evolucija raketnog sustava Joint Air-to-Surface Standoff Missile koji je počeo 1998. godine i čija jedna raketa košta 700.000 dolara
Vidi originalni članak

Američka mornarica dobit će novu protubrodsku raketu LRASM koju neprijatelj neće moći vidjeti sve dok ne bude prekasno. Agencija za projekte naprednih istraživanja (DARPA) želi ojačati američku pomorsku nadmoć raketnim sustavom čiji projekt vrijedi 71 milijun dolara, a kojeg će izvesti tvrtka Lockheed Martin, piše Business Insider. 

Raketa LRASM je evolucija raketnog sustava Joint Air-to-Surface Standoff Missile koji je počeo 1998. godine i čija jedna raketa košta 700.000 dolara. 

Na najnovijem testiranju LRASM su lansirali pomoću B-1 Bone bombardera i letjela je do svoje mete tako da ju nitko ne može uočiti dok nije prekasno za reakciju. 

– Naoružana je s dokazano pouzdanom probojnom i eksplozivno-rasprskavajućom bojevom glavom, LRASM leti autonomno, po danu i noći i u svim vremenskim uvjetima. Raketa ima multi-modalni senzor, poveznicu s bazom podataka, unaprijeđeni proturadarski GPS sustav za otkrivanje i uništavanje specifičnih ciljeva unutar skupine brodova – pojašnjavaju iz tvrtke Lockheed Martin.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • morski_pas 12.03.2013.

    čuo sam da je sklapaju u Kini ha ha ha

  • MAX 2010 11.03.2013.

    To je fakat veliki napredak za svijet ! "u koga je kesa u toga je moć ".

  • baltazarrr 08.03.2013.

    Snaga se mora demonstrirati. Bravo Ameri!!!! a o Moskitu niko i ne prica, i ako se zna da je jedna od najopasnih raketa koje su namijenjene razaranju nosaca-aviona i velikih krstarica, i to vec dvadeset godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare