To je to što me zanima!

Pametna četka sluša pucanje kose, biste li je platili 1400 kn?

Na ovogodišnjem sajmu brojne kompanije predstavile su gadgete za zdravlje i ljepotu, a među njima je i iznimno skupa četka koja prati imate li ispucale vrhove
Vidi originalni članak

Kozmetički div L'Oreal na CES-u je predstavio pametnu četku za kosu opremljenu senzorima koja bi trebala poboljšati vašu tehniku četkanja i pomoći u njezi kose. Keratese Hair Coach četka stajat će 200 dolara, a opremljena je nizom senzora među kojima su mikrofon, akcelerometar, žiroskop. Ako prejako četkate kosu ona će vibrirati. 

Mikrofon se koristi kako bi četka slušala zvuk pucanja kose, a drugi senzori pomažu da se izgradi vaš profil i kako izgledate nakon četkanja. Naravno, uz četku ide i pripadajuća aplikacija koja će preko Bluetootha primati podatke od četke. Softver će potom pratiti kvalitetu kose i kako različito četkanje utječe na nju te ponuditi proizvode za njegu.

Iz L'oreala navode kako zbog prejakog četkanja mogu ispucati vrhovi i kosa te su 18 mjeseci Keratese i Withings zajedno radili na razvoju ove četke. 

Osim mikrofona koji sluša kako četkate kosu, tu su senzori koji mjere silu koju ste primijenili na kosu i vlasište, a akcelerometar i žiroskop prate svaki vaš pokret četkom, a tu je i senzor koji zna koristite li je na suhoj ili mokroj kosi. Četka bi u prodaji trebala biti sredinom godine.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Judita👥 06.01.2017.

    ma kakvi

  • montello 05.01.2017.

    ne

  • guslacica 04.01.2017.

    Ne 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare