To je to što me zanima!

Novi špijunski alat prepoznaje mjesta koja su na fotografijama

Društvene mreže sadrže goleme količine privatnih fotografija putem kojih će se uz pomoć nove tehnologije moći utvrditi mjesta na kojima su boravili korisnici
Vidi originalni članak

Američke špijunske službe razvijaju tehnologiju koja će im omogućiti da utvrde točnu lokaciju za bilo koju snimljenu fotografiju. Za nekoliko godina one će moći računalno analizirati detalje s fotografija i, uspoređujući ih sa snimkama lokacija širom svijeta, za nekoliko sekundi saznati gdje je fotografija snimljena.

Kao povod za uvođenje ove dodatne kontrole navodi se, kao i obično, borba protiv terorizma i pritom namjerno preskače činjenica o mogućnosti uporabe te iste tehnologije za kontrolu svih ostalih građana. Nakon što je uspostavljena kontrola nad telefonima i internetom, sad su na red došle i fotografije.

Različite udruge za zaštitu privatnosti već godinama upozoravaju na preveliko snimanje građana putem brojnih sigurnosnih kamera po gradovima i cestama. Ovaj novi američki izum samo će dodatno otežati osnovnu potrebu življenja izvan dosega svima nam nametnute kontrole.

Pa zašto bi itko htio znati gdje sam ljetovao?!

Društvene mreže poput Facebooka i MySpacea sadrže goleme količine privatnih fotografija putem kojih će se uz pomoć nove tehnologije moći utvrditi mjesta na kojima su boravili korisnici. Tako će se moći odrediti kretanje i dobiti dodatne informacije o njihovim navikama - što je vrijedan marketinški alat.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • direktor 30.08.2011.

    koliko prof?

  • RG 15.08.2011.

    Ja se bojim ovoga..

  • coolnick37 08.08.2011.

    ma jeli....sto ce nas kostati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare