To je to što me zanima!

Pazi, lomljivo! Musk je opsovao novu zvijer jer je pala na testu

PRVI ELEKTRIČNI PICK-UP Musk je tvrdio da Cybertruck ima 'ultratvrdu vanjštinu' koja se neće zagrebati, ali armirano staklo popucalo je čim je pogođeno metalnom kuglom za vrijeme demonstracije
Vidi originalni članak

Direktor kompanije Tesla Elon Musk predstavio je prvi potpuno električni pickup (kamionet) pod nazivom Cybertruck na događaju održanom u Los Angelesu.

Poseban naglasak stavljen je na materijal korišten pri razvoju karoserije koji bi trebao omogućiti ultimativnu izdržljivost vozila te je Telslin Cybertruk gotovo neprobojan s karoserijom od nehrđajućeg čelika na kojoj neće moći nastati udubljenja kao na klasičnim automobilima, dugotrajno je otporna na koroziju te putnicima pruža maksimalnu zaštitu.

BLIZU OSTALIM DIVOVIMA Ništa od Hrvatske, Tesla će u Njemačkoj izgraditi tvornicu

Zanimljiva je bila demonstracija izdržljivosti karoserije i stakla na novoj zvijerci. Karoserija je izdržala udarac velikim maljem, no staklo na tom vozilu je razbijeno metalnom kuglom tijekom demonstracije. 

Publika je čula Muska kako potiho psuje, a onda je naglas rekao: 'Hmmm, ima mjesta za napredak. Staklo ćemo poboljšati'.

Bit će dostupne tri verzije Teslina kamioneta, a najskuplja verzija je ona s tri motora i pogonom na sva četiri kotača. 

To je brzinska zvijer koja na stazi može parirati i najjačim sportskim automobilima - do 60 milja na sat ubrza za manje od 2,9 sekundi, a njezini vlasnici ne bi trebali imati problema ni pri dužim putovanjima uz doseg baterije veći od 800 kilometara.

Cijena osnovnog modela iznosi 39.900 dolara, model s dva motora stajat će 49.900 dolara, dok će za najskuplji Cybertruck trebati izdvojiti od 69.900 dolara.

TEK KREĆU NA PRAVI POSAO Ovako izgleda vožnja kroz prvi tunel koji je iskopao Elon Musk

Radi se o šestom Teslinom automobilu otkako je kompanija osnovana 2003. godine koji je ujedno i najveći eksperiment. Na tržištu će biti rival Fordovoj F Seriji, koja je najprodavaniji pickup u SAD-u duže od 40 godina. 

Musk je ranije na Twitteru napisao da je dizajn djelomice nastao pod utjecajem sportskog vozila Lotus Esprit koje je zamijenilo podmornicu u filmu Jamesa Bonda 1970-ih 'Špijun koji me volio'.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • max2017 24.11.2019.

    "lijep" ko gazda.....a nebi ga ni badava.....osobne preferencije su mjerilo......

  • ZgZoki 23.11.2019.

    na sta ovo lici ? poslje stvarno dizajnom lijepih auta ko mu je ovo cudo predstavio kao auto? pa ruzno je ko bandiceve kante za smece.

  • 22.11.2019.

    Pa ako su mu auti plastični, ne mora i on biti cijeli od plastike! Cijeli je zategnut u faci ko da na leđima ima španer! 😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare