To je to što me zanima!

Pogledajte prve slike: Suigrači u Fifi 14 bit će puno pametniji

Novi nastavak stiže na jesen za PC, PS3 i Xbox, a EA Sports će otkriti u sljedećih par mjeseci na koje još platforme igra dolazi. Otkrili su i koje su sve novine u igri
Vidi originalni članak

Electronic Arts u srijedu je objavio prve slike nove Fife 14 te su otkrili koji nas sve noviteti čekaju u ovom nastavku nogometnog serijala. Inteligencija vaših suigrača sada je puno bolja, a suigrači će pametnije pratiti protivničke igrače kako bi prepoznali priliku za oduzimanje lopte i odigravanje kontre. U napadu će vaši suigrači sada imati nove mogućnosti za nadigravanje protivnika jer će si sami otvarati prostor. Bolji će biti u igri bez lopte, a puno bi bolji trebali biti i na sredini terena, kažu iz Electronic Artsa. 

Sada će igrači i u sprintu biti spretniji te će moći predriblati obrambene protivnike bez gubitka brzine. Vješti igrači tako će imati na raspolaganju puno veći broj finti i pokreta u sprintu, a samim time i prilika za gol. 

Zabijanje golova također su malo izmijenili i dodali opciju Pure Shot. To vam daje priliku da prilagodite korak i kut, kako bi pronašli najbolji položaj za udarac prema golu. Uz to su dodali i nove načine udaraca na gol, poput udarca iz teške pozicije ili u panici. 

Lopta bi se u Fifi 14 trebala kretati pametnije, odnosno trebalo bi vam biti lakše uputiti jak udarac ako ste daleko od gola. Napadači će moći koristiti svoju snagu i graditi loptu, prije no što si oslobode prostor za udarac. 

Što se tiče same igre, mijenja se i način igranja karijera. Skautiranje igrača u novoj igri bit će puno važnije te ćete mlade nade pratiti kroz cijelu godinu, ili do prijelaznog roka. U igri stiže i novi online mod. EA Sports je potvrdio da igra stiže ove jeseni za PC, PS3 i Xbox 360, a tijekom sljedećih mjeseci otkrit će i na koje još platforme stiže.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • ErpiiIsco 29.04.2013.

    Kupia san svaku fifu od 2006 pa nadalje,do 2008 za pc a od tada za ps3,fifa 2011 2012 2013,svaka je kostala 550 kn a promjene jedva okom mozes vidit,tako i ova,jedina stvar za koju je ocito da je promjenjeno je sta su makli tursku ligu i hrvatsku reprezentaciju,s tim da kad igras mozes vidit da je malo drukciji osjecaj svake godine,ali 500 kn za oku nevidljive promjene,ne znan bas...

  • tin14cro 28.04.2013.

    P.S. Fifa je napravljena od Electronic Arts-a. Marka za igre, koja i inace radi sportse igrice i to im je profesionalnost, dok je PES napravljen od Konami-a koji kolko se sjecam su radili YU-GI-OH :)

  • tin14cro 28.04.2013.

    Fifa je reallističnija, gušt je igrati. Fifa svake godine ima sve bolji engine, dok Pes ima sve isto svake godine, te blokira na replay-ima golova. Igrači u Fifa-i su pametniji. Fifa 12 je imala problema sa Player Impact Engine-om, ali vec u 13-ici su to popravili, i osjecaj je kao da gledas/igras pravu utakmicu.Dok u Pes-u svaki put kada je faul igrač padne na isti način, u Fifa-i se moze simulirati sto je isto zabavno i realistično i naravno ako vas sudac uhvati da simulirate dati ce vam karton. Dok u Pes-u cak i da simulirate 5 metara od lopte sudac ce nastaviti s igrom. Fifa ima puno veci odabir driblanja. Pes je samo loša kopija Fifa-e. Po meni sto trebaju popraviti i u Fifa-i i u PES-u su navijači i navijanja. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare