To je to što me zanima!

Poslušali savjet: Xbox One ipak neće imati ograničenja

Mogućnost da posudite, djelite ili preprodajete igre su vam veoma važne. Također, veoma vam je važno da igrate igre bez spajanja na internet, poručili su iz Microsofta
Vidi originalni članak

Microsoft je pod ogromnim pritiskom javnosti i gamera ipak morao popustiti i omogućiti da Xbox One ne zahtjeva povezivanje na internet dok igru igra jedan igrač, kao ni online prijavu svaka 24 sata.

Xbox je trebao biti predstavljen kao revolucija, međutim zbog odluka vezanih da je internet gotovo uvijek potreban, igrači su se pobunili. Natjeralo je to čelne ljude Microsofta da reagiraju:

- Poslušali samo vaše reakcije, rekli ste koliko ste dosad voljeli fleksibilnost koju sa sobom nose igre na diskovima. Mogućnost da posudite, djelite ili preprodajete igre su vam veoma važne. Također, veoma vam je važno da igrate igre bez spajanja na internet, koliko želite i odakle želite - poručio je Don Mattrick iz Microsofta u saopćenju pod nazivom 'Vaše mišljenje je važno'.

- Poštujemo vašu strast, podršku, posvećenost i spremnost što se iskazali mišljenje o digitalnom licenciranju i povezanošću na internet. Vjerujemo da će većina ljudi igrati preko interneta, odlučili smo korisnicima pružiti izbor fizičkog i digitalnog sadržaja. Slušali smo vas i čuli smo da želite najbolje od svega - zaključio je Mattrick.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Chatter 24.06.2013.

    Imam xbox360 samo jer vrti određene diskove hehe, inače ga nebi nabavio. Nema tu puno filozofije, da su se odlučili na prvobitno, izgubili bi gotovo sve gejmere koji bi prešli na ps4

  • punisher_3 22.06.2013.

    nebi se štel mešat u ovo , no mislim i da su novi xbox i ps4 zvijeri ali ipak i dalje ostajem na svojioj pc zvijeri :)

  • Djwolfram_1 21.06.2013.

    Prednarudzbe su jako lose i eto promjene,boli ih tuki za nas gamere.Xbox original je bio sranjola,360 zanimljiv godinu-dvije,shitbox one je sranje uz duzno postovanje,samo budala bi podrzala microsoft nakon ovih nebuloza.Eksluzive su im oduvijek bile pusiona(Forza jedini izuzetak)a novonajvljene takoder smrde na teski prosjek,tako da mi ga i poklone lagano bi shitbox prodao,Predvidam im dobar rezultat u Americi,ostalo su lagano popusili.PS 4 narucen!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare