To je to što me zanima!

Prototip modularnog telefona iz Motorole gotovo je spreman

Prototip telefona kojem sami možemo mijenjati dijelove skoro je spreman, ali kako kaže šef Motorole, teško je reći hoće li uređaj biti spreman u sljedećih 12 mjeseci
Vidi originalni članak

Motorola je još u listopadu otkrila kako su Projektom Ara krenuli u razvoj Phonebloks koncepta modularnog pametnog telefona. Direktor Motorole Dennis Woodside, u Google Hangoutu je potvrdio kako je prototip Are pri kraju.

- Teško je reći hoćemo li imati proizvod u sljedećih 12 mjeseci, ali uzbuđeni smo oko svega što radimo - rekao je Woodside. 

Pojasnio je kako industrija još nije postavila neke univerzalne standarde komunikacije između modula. Dodaje da je to ono na čemu rade, što će omogućiti ljudima u cijelom svijetu da izrađuju module koji će se svugdje moći koristiti. 

Motorola je, čim su predstavili projekt, pozvala zainteresirane da se uključe u oblikovanje onog što bi Ara na kraju mogao biti. Kroz razne misije na mobilnim aplikacijama, inženjeri će dobiti ideje oko modula, senzora i konačnih mogućnosti mobitela, a oni najaktivniji u projektu moći će dobiti i prve telefone.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • strmi007 09.12.2013.

    Dobra ideja

  • 666999 09.12.2013.

    Ovo je ustvari super ideja, hočeš bolju kameru? nema prob, ugradiš drugu, više memorije nema beda, ugradiš veču memoriju...

  • 1 0 0 K A 09.12.2013.

    lego phone, super za mladje

Komentiraj...
Vidi sve komentare