To je to što me zanima!

Prvi u regiji: Google pokazuje uživo gdje je gužva u Zagrebu

Stanje u prometu označava se u tri boje, a Google pokazuje i koliko će nam do odredišta trajati vožnja, obzirom na gužvu. Pitanje je kad će stići ostali gradovi...
Vidi originalni članak

Korisnici Googleovih karata na telefonima i na računalima odsad mogu uživo vidjeti kakvo je stanje u zagrebačkom prometu. Google je u utorak na Twitteru objavio kako su proširili uslugu Live Road Traffic na još četiri zemlje i 53 grada. Među njima je i Zagreb, koji je prvi grad u regiji koji je dobio prometne informacije.

Stanje u prometu na karti se označava u tri boje, zelenoj, žutoj i crvenoj, ovisno o gužvi, a Google sada u navigaciji između odredišta pokazuje i koliko će vam u trenutnom prometu trajati vožnja. Pitanje je koliko će se čekati prometne informacije za ostale gradove, ali i koliko ćemo čekati ostale usluge poput voznih redova autobusa ili vlakova. Do informacija o stanju u prometu dolazi se klikom na Traffic (Promet) na widgetu na gornjem desnom dijelu ekrana.

Iz Googlea kažu kako su prometne informacije dostupne i preko aplikacija za mobitele te u Google Maps navigaciji. Google je u utorak na svom blogu objavio kako imaju novu verziju Google Maps aplikacije za iPhone. Sada se u aplikaciji brže mogu pronaći razne stvari u našoj okolini, a kontakti su integrirani u karte. Uz to, dodali su i nove zemlje. Inače, stanje u prometu su predstavili još 2008. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Crna_1 06.03.2013.

    bus mi redovito vozi ... tramvaj brzo dođe .. to me se ne tice. Iako kad god se ide autom .. gužva je u svako doba, svaki dan!!!

  • mali zeleni prigorec 06.03.2013.

    To uopče nije problem, gužva gužva gužva.

  • godzeus 06.03.2013.

    Vozim bicikl ^.^

Komentiraj...
Vidi sve komentare