To je to što me zanima!

Renaultova tvornica u Sloveniji smanjuje proizvodnju, zbog toga će otpustiti 450 radnika

Uprava tvrtke također navodi da će pomoći zaposlenicima koji napuštaju tvrtku, zajedno sa službom za zapošljavanje i partnerskim agencijama u pokušaju pronalaženja novih radnih mjesta
Vidi originalni članak

Tvornica automobila Revoz iz slovenskog Novog Mesta, u vlasništvu francuskog Renaulta, potvrdila je u četvrtak da će zbog problema s nabavom poluvodiča i ostalim poteškoćama vezanim za pandemiju Covida-19 do kraja travnja ove godine dodatno smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih.

SLOBODNI OD NADZORA Preslagivanje u Rimcu: Imaju novu tvrtku Rimac Technology, potpuno neovisnu od ulagača

Kriza poluvodiča još uvijek nije završena, a tržišni uvjeti su neizvjesni, rekli su u Revozu, dodavši da do kraja travnja očekuju smanjenje proizvodnje s 486 na 325 vozila dnevno. Zbog toga će postati suvišno 450 radnih mjesta u proizvodnji pa će se ubuduće proizvodnja odvijati samo samo u jednoj radnoj smjeni.

VELIKA POTRAŽNJA Potražnja za automobilima potaknula japanski izvoz 2021.

Uprava tvrtke započela je razgovore sa socijalnim partnerima radi pripreme za prelazak proizvodnje s jedne i pol smjene na jednu smjenu, što odgovara najavljenom smanjenju dnevne proizvodnje. Ta mjera će utjecati na oko 450 radnih mjesta, priopćio je u četvrtak proizvođač automobila Revoz.

SIGURNO IH IMATE DOMA Ove stvari treba imati u autu: Korisne su i mogu vam poslužiti

Uprava tvrtke također navodi da će pomoći zaposlenicima koji napuštaju tvrtku, zajedno sa službom za zapošljavanje i partnerskim agencijama u pokušaju pronalaženja novih radnih mjesta.

OLAKŠAT ĆE VAM POSAO Odlični trikovi za čišćenje: S limunom očistite mikrovalnu, a kamenac četkom za automobile

Revoz je prošle godine proizveo 95.797 vozila u teškim uvjetima krize opskrbe poluvodičima i problemima povezanih s posljedicama pandemije covid-19, što je 31 posto manje nego 2020. godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ichbin2 21.01.2022.

    neš ti žala, pa ne proizvode neke dobre aute nego bezveznariju kratkog vijeka trajanja. idealno da ju skroz zapru

  • Ekscem 20.01.2022.

    Prvo lete migranti iz bivše SFRJ

Komentiraj...
Vidi sve komentare