To je to što me zanima!

Rimac otvara testni centar, od Slovenije dobio 3,4 mil. eura

Njemu će novi pogon služiti za testiranje baterijskih i pogonskih sustava za vlastite automobile, ali će takve usluge nuditi i drugim proizvođačima automobila
Vidi originalni članak

Mate Rimac i njegova tvrtka Rimac Automobili otvorit će u Novom Mestu testni centar  Hyper E-Car Lab, piše Poslovni dnevnik. U ovaj posao ulazi s tvrtkom Lastinski inženjering bivšeg ministra Same Omerzela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Lastinski inženjering nam je ponudio da u suradnji proširimo kapacitete testiranja s pogonom u Sloveniji, što s obzirom na suradnju koju imamo, ima smisla ne samo za nas, nego omogućuje i mnogim drugim proizvođačima da svoje pogonske sustave testiraju u laboratoriju u Sloveniji - rekao je Rimac. Njemu će novi pogon služiti za testiranje baterijskih i pogonskih sustava za vlastite automobile, ali će takve usluge nuditi i drugim proizvođačima automobila.

VELIKO IME NA DIGITAL TAKEOVERU Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

- Testiranje električnih pogonskih sklopova i baterijskih sustava je relativno novo područje i svi se proizvođači bore za kapacitete testiranja, a mi, iako imamo određene kapacitete u firmi u Hrvatskoj, koje također nadograđujemo, imamo potrebu za većim kapacitetima - rekao je.

Prema navodima slovenskih medija, od ministarstva gospodarstva dobili su potporu od 3,4 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • jopet_1 11.12.2019.

    Prvak svijeta u žicanju

  • gemištar 11.12.2019.

    Oa kad Slovenija prepoznaje inovatore i prati ih. Bilo bi zanimljivo vidjet sad nakon šet-sedam mj. dali je i što je hrv. vlada poduzela nakon posjeta Rimčevom pogonu u Sv. Nedjelji ili je sve bila samo prilika za slikanje i medijske objave?

Komentiraj...
Vidi sve komentare