To je to što me zanima!

Rusi u jezeru našli vjerojatno najveći dio meteora do sada

Na dubini od 13 metara u jezeru kraj Čeljabinska ronioci su pronašli stijenu za koju pretpostavljaju da je komad meteora palog u veljači. Promjer stijene je 1,5 metara
Vidi originalni članak

Na dubini od 13 metara u jezeru kraj Čeljabinska ronioci su pronašli stijenu za koju pretpostavljaju da je komad meteora palog u veljači.

To još moraju potvrditi i znanstvena ispitivanja. Promjer stijene je 1,5 metara, a vaga je pukla kada je pokazala 570 kg težine te se stijena raspala na tri dijela. Ako se dokaže da je kamen koji su izvukli iz jezera doista meteorit, bit će to najveći komad koji su ikad našli na planetu. Iz istog jezera ronioci su izvukli 12 komada stijena za koje su vjerovali da su dijelovi meteorita, ali samo je njih pet zaista to i bilo. U Zemljinu atmosferu je 15. veljače upao meteorit težak deset tisuća tona i u njoj se raspao te pao na područje Čeljabinska u Rusiji. Ozlijeđeno je tisuću ljudi. 

Rusi na oglasnicima već nude meteorite, traže i 57.000 kuna

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Twirl 18.10.2013.

    A kako će opravdat pustu lovu za istraživanje, još najbolje da nisu ništa našli.

  • Stelex 17.10.2013.

    Doleti iz tko zna od kud.... uleti u atmosferu ...eksplodira ... uleti u jezero. Nakon toga dođe njih par, zavežu stijenu špagom i ona pukne na tri dijela ...valjda se razmočila u jezeru.

  • hayabusa_master 17.10.2013.

    meni izgleda ko obicna stijena sa zemlje,mozda je spalo nesta drugo pa su izvadili ovo za novinare a male zelene sakrili u neke tajne labolatorije :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare