To je to što me zanima!

SAD prijeti zabranom TikToka

Nakon što je prošao u Zastupničkom domu, prijedlog zakona sada ide u Senat, gdje je još uvijek nejasno kako će senatori odlučiti o ovom pitanju
Vidi originalni članak

Zastupnički dom u SAD-u pod kontrolom republikanaca velikom je većinom glasova odobrio prijedlog zakona prema kojem se TikTok ili odvaja od ByteDancea, njegovog vlasnika sa sjedištem u Pekingu, ili će se suočiti sa zabranom na razini cijele zemlje, piše The Washington Post.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za ovu odluku glasala su 352 kongresmena, a samo 65 je bilo protiv. Odbor Zastupničkog doma za energetiku i trgovinu jednoglasno je glasovao za unaprjeđenje mjere prošlog tjedna.

UŠTEĐENA SREDSTVA SAD odobrio 'skromniji' paket vojne pomoći Ukrajini od 300 mil. dolara: 'Ni blizu dovoljno'

Popularna društvena mreža Tik Tok se našla na meti kritika zbog svojih veza s ByteDanceom, tvrtkom koja je pod intenzivnim nadzorom američkih regulatornih tijela. Nakon što je prošao u Zastupničkom domu, prijedlog zakona sada ide u Senat, gdje je još uvijek nejasno kako će senatori odlučiti o ovom pitanju. Situacija postaje još zanimljivija u svjetlu izjave predsjednika Joea Bidena koji je najavio da će potpisati zakon ako prođe u Senatu.

AMERIČKI IZBORI Gotovo je, bit će Biden protiv Trumpa. Trump tvrdi: Napravit ću ono što nitko nikada nije...

Prije glasovanja, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova optužio je SAD za "suzbijanje Tik Toka" unatoč činjenici da "nikada nisu pronašli dokaze da Tik Tok prijeti nacionalnoj sigurnosti".

- Ova vrsta maltretiranja koja ne može pobijediti u poštenoj konkurenciji remeti normalne poslovne aktivnosti tvrtki, šteti povjerenju međunarodnih ulagača u investicijsko okruženje i šteti normalnom međunarodnom gospodarskom i trgovinskom poretku. Na kraju će se to neizbježno vratiti i samim Sjedinjenim Državama - rekao je ministar Wang.

TikTok je zakon usvojen u Zastupničkom domu nazvao "zabranom" i pozvao senatore da saslušaju svoje birače prije nego poduzmu bilo kakvu akciju.

- Ovaj proces bio je tajan, a zakon je proguran iz jednog razloga: to je zabrana. Nadamo se da će Senat razmotriti činjenice, saslušati svoje birače i shvatiti utjecaj na gospodarstvo, sedam milijuna malih poduzeća i 170 milijuna Amerikanaca koji koriste našu uslugu - rekao je glasnogovornik TikToka.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • zgolofrlja 15.03.2024.

    kaj je to? ono kaj umno niskog razvoja-se sinimaju-za publiku sa jos manjim kvocijentom interligencije? zabranit.Pa budu besposlena deca pukla na zivce(doprinos doktorima koji se bave psihickim poremecajima) i odali se drogi (dealeri se vesele da se zabrani) i alkoholu (i tu bu privreda proccvjetala) jer nebuju znali kaj sa svojim bezvrednim zivotima-kad cure nemreju pi...cu pokazivat..a mejmuni se krcit. AKo im to samo familija zna-onda budu opet ili crne ofce u familiji ili kurafete-a ne vise zvijezde tiktok.(to mi nekak zvuci na strip ALan Ford) pik pok

  • sudbina gora od sudbine gore od smrti 14.03.2024.

    Debilna lijena gamad bi mogla početi tražiti normalne poslove. Ali, k vrapcu, tko će ih zaposliti? Mislili cijeli život sviriti onoj stvari pa odhebali obrazovanje. To je ionako samo za papke, a? 😅😅😅

  • zutizgzg 13.03.2024.

    shahaha,krivo im sto se oni nisu sjetili te spijunaze

Komentiraj...
Vidi sve komentare