Obavijesti

Tech

Komentari 18

SAD prijeti zabranom TikToka

SAD prijeti zabranom TikToka

Nakon što je prošao u Zastupničkom domu, prijedlog zakona sada ide u Senat, gdje je još uvijek nejasno kako će senatori odlučiti o ovom pitanju

VIDEO

Zastupnički dom u SAD-u pod kontrolom republikanaca velikom je većinom glasova odobrio prijedlog zakona prema kojem se TikTok ili odvaja od ByteDancea, njegovog vlasnika sa sjedištem u Pekingu, ili će se suočiti sa zabranom na razini cijele zemlje, piše The Washington Post.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

SAD prijeti zabranom TikToka 00:56

Za ovu odluku glasala su 352 kongresmena, a samo 65 je bilo protiv. Odbor Zastupničkog doma za energetiku i trgovinu jednoglasno je glasovao za unaprjeđenje mjere prošlog tjedna.

SAD odobrio 'skromniji' paket vojne pomoći Ukrajini od 300 mil. dolara: 'Ni blizu dovoljno'
SAD odobrio 'skromniji' paket vojne pomoći Ukrajini od 300 mil. dolara: 'Ni blizu dovoljno'

Popularna društvena mreža Tik Tok se našla na meti kritika zbog svojih veza s ByteDanceom, tvrtkom koja je pod intenzivnim nadzorom američkih regulatornih tijela. Nakon što je prošao u Zastupničkom domu, prijedlog zakona sada ide u Senat, gdje je još uvijek nejasno kako će senatori odlučiti o ovom pitanju. Situacija postaje još zanimljivija u svjetlu izjave predsjednika Joea Bidena koji je najavio da će potpisati zakon ako prođe u Senatu.

Gotovo je, bit će Biden protiv Trumpa. Trump tvrdi: Napravit ću ono što nitko nikada nije...
Gotovo je, bit će Biden protiv Trumpa. Trump  tvrdi: Napravit ću ono što nitko nikada nije...

Prije glasovanja, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova optužio je SAD za "suzbijanje Tik Toka" unatoč činjenici da "nikada nisu pronašli dokaze da Tik Tok prijeti nacionalnoj sigurnosti".

- Ova vrsta maltretiranja koja ne može pobijediti u poštenoj konkurenciji remeti normalne poslovne aktivnosti tvrtki, šteti povjerenju međunarodnih ulagača u investicijsko okruženje i šteti normalnom međunarodnom gospodarskom i trgovinskom poretku. Na kraju će se to neizbježno vratiti i samim Sjedinjenim Državama - rekao je ministar Wang.

TikTok je zakon usvojen u Zastupničkom domu nazvao "zabranom" i pozvao senatore da saslušaju svoje birače prije nego poduzmu bilo kakvu akciju.

- Ovaj proces bio je tajan, a zakon je proguran iz jednog razloga: to je zabrana. Nadamo se da će Senat razmotriti činjenice, saslušati svoje birače i shvatiti utjecaj na gospodarstvo, sedam milijuna malih poduzeća i 170 milijuna Amerikanaca koji koriste našu uslugu - rekao je glasnogovornik TikToka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin