To je to što me zanima!

Saltom zaželjeli Sretan Božić: Na ISS-u ga dočekuju 16 puta

Božićnog duha ne nedostaje ni na Međunarodnoj svemirskoj postaji na kojoj će se obilježiti blagdani, a astronauti su poslali prigodnu video čestiku sa saltom za kraj
Vidi originalni članak

Božić je vrijeme koje provodimo u krugu obitelji i prijatelja, no trojica astronauta ove godine imaju jedinstven Božić, oko 400 km iznad Zemljine površine.

Tim Peake, Scott Kelly i Tim Kopra astronauti su na Međunarodnoj svemirskoj postaji, a iako ove godine neće jesti puricu niti se mogu nadati snijegu, božićnog duha im ne nedostaje.

Ovog tjedna poslali su video čestitku koju je NASA objavila na svojoj stranici.

- Ove godine ne možemo biti s našim prijateljima i obiteljima. Ali, napravit ćemo 16 krugova oko Zemlje na Božić i želimo svima na prekrasnoj Zemlji zaželjeti sve najbolje - rekao je Peake u video snimci.

Astronauti su se posebno zahvalili svom timu, a za kraj čestitke napravili su simultani salto (doduše u tome im je pomoglo i bestežinsko stanje).

Idi na 24sata

Komentari 5

  • registrykiller 23.12.2015.

    Sretan Božić njima i svima vama dragi čitatelji i komentatori!

  • fulir 23.12.2015.

    Dobro kaže gospodin, čim je nešto pametno, nema komentara, da je neka bezvezna osoba ili događaj, svi bi se lomili komentirati. Sve najbolje gospodi iznad nas.

  • danho 23.12.2015.

    da je severina bilo bi sad milijun komentara

Komentiraj...
Vidi sve komentare