To je to što me zanima!

Siri pamti sve: Svaki vaš upit Apple čuva u bazi dvije godine

Siri možete pitati baš sve, od povijesnih činjenica, uputa, savjeta, do preporuke za mjesto gdje se može sakriti tijelo. Virtualna pomoćnica svaki vaš upit će zapamtiti
Vidi originalni članak

Appleova pomoćnica Siri nije samo ugodan glas koji ima odgovor, ma kao blesav bio, na sva vaša pitanja. Ona će svako vaše pitanje i zapamtiti te ga čuva u svojoj bazi dvije godine. Apple je tek sada potvrdio da čuvaju korisničke upite, ali nije baš jasno što čine s tim podacima, piše LA Times.

Da bi koristili Siri, morate biti povezani na internet, a svako vaše pitanje šalje se u Apple. Ove informacije Apple je objavio nakon što je Wired pisao da u pravilima o privatnosti nije jasno koliko se dugo informacije čuvaju i što s njima čine. 

Tehnički, upiti se čuvaju šest mjeseci, tijekom kojih su povezani s podacima o korisnicima, a nakon toga se uklanja ta veza. Tako se više ne zna tko je poslao koji upit, ali svako pitanje ostaje u bazi još godinu i pol.  Upite korisnika čuvaju za testiranje i poboljšanje proizvoda.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Brzopoteznik 22.04.2013.

    ljudi ionako uvijek pitaju samo gluposti i igraju se s time,bezveze pretrpavaju bazu budalaštinama ako nemaju neki filtar isprogramiran....

  • Intergalaktički Gigaimperator 22.04.2013.

    Ups, kad samo skuže šta sam im sve reka x)

  • ッi シ 22.04.2013.

    no privacy...

Komentiraj...
Vidi sve komentare