To je to što me zanima!

Škole u Rusiji pod nadzorom: Kamere će prepoznavati lica

Ta će tehnologija biti instalirana zbog sigurnosti djece. Sustav će pratiti njihovo kretanje i prepoznavat će strane osobe u prostorijama, rekao je Evgenij Lapšev, glasnogovornik podružnice Rusnana Elvees Neotech
Vidi originalni članak

Više od 43.000 ruskih škola bit će opremljeno sustavom videonadzora koji prepoznaje lica, zloslutno nazvanim “Orwell”, objavio je ovaj tjedan ruski poslovni dnevnik Vedomosti.

Platforma Orwell državne tehnološke tvrtke Rusnano opisana je kao sustav nadzora koji prepoznaje slike koristeći algoritme računalnog vida. U sustav će biti integriran modul FindFace koji je razvio NTechLab.

Ta će tehnologija biti instalirana zbog sigurnosti djece. Sustav će pratiti njihovo kretanje i prepoznavat će strane osobe u prostorijama, rekao je Evgenij Lapšev, glasnogovornik podružnice Rusnana Elvees Neotech.

Lapšev tvrdi da će se školske baze podataka spremati lokalno kako bi se izbjeglo curenje podataka i istaknuo je da roditelji i djeca neće biti dodani u sustav bez pristanka.

ZAŠTITA OD KORONE Za Putina su napravili poseban dezinfekcijski tunel zbog virusa

U budućnosti će se tehnologija nadzora moći koristiti za praćenje nazočnosti, radnih sati učitelja kao i za učenje na daljinu, rekao je glasnogovornik NTechLaba za Vedomosti.

Dosad je “Orwell” postavljen u više od 1608 škola u 12 ruskih regija u sklopu pilot-projekta.

NTechLab već je postavio tehnologiju prepoznavanja lica u Moskvi u svrhu identificiranja osumnjičenih kriminalaca. U tu mrežu uključeno je 200.000 nadzornih kamera. 

DOBIO 16 GODINA ZATVORA Amerikanca Rusi osudili za špijunažu, SAD su ogorčene

Kritičari kažu da ta tehnologija krši privatnost građana i pokrenuli su prosvjede protiv sustava.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ..D a r k w o o d.. 22.06.2020.

    Uskoro će svijet saznat globalno što Kina kao experiment sprema na svom tlu a namjera svjetske masonerije je to pretvorit u globalnu stvar! Kina preko "pametnih gradova" uvodi APSOLUTNI nadzor stanovnika, audio i vizualno preko kamera, a preko interneta također, svaka riječ,gesta,naklonjenot partiji ili religioznost, šta kupujete,koje banke koristite,hobiji,dali govorite protiv ili za partiju,sve, svaki segment života. Na temelju prikupljenih podataka svaki pojedinac će biti pozitivno ili negativno ocjenjivan i na temelju toga što partiji paše ili ne dobit ćete beneficije u obliku pristupačnosti vrtičima,školama,fakultetima,kreditima i svemu ostalom, negativci prema vladi će biti nepočudni i getoizirani! Da,daaa, nije teorija urote, bilo je na svjetski gledanoj emisiji "TOMOROW-TODAY" a čak je jedan naš student to spomenuo na htv-u kao primjer loše primjene tehnologije. Za sve to rpeduvjet je svjetska vladat,svjetska banka, jedinstvena ELEKTRONIČKA valuta (keš nestaje, tako vas lakše kontrolirauju na "daljinski"), svjetska jedinstvena vojska i predsjednik svijeta-svjetska vlada, dakle DIKTATURA u Orwelijanskom 1984 izdanju pod agidom demokracije! To je razlog guranja priče o globalnom zatopljenju kao izgovor da se svijet "ujedini" u borbi protiv toga a također se zato zalažu za 5G mreže i guraju ih na silu jer im je za taj nadzor potreban brz internet koji u REAL-TIME-u sve prikazuje, zato i rade "smart-cityes", pametne gradove koji će prikupljat te podatke! ...NASTAVAK …

  • frajer_2 21.06.2020.

    To sve i nas čeka plus kako je Divjak najavila škola bude trajala ujuro od 8 pa sve do 17 sati

Komentiraj...
Vidi sve komentare