To je to što me zanima!

Šokantno priznanje: Čak su i Zuckerbergu ukradeni podaci...

Na pitanje zastupnice Eshoo iz Kalifornije, jesu li i njemu ukradeni podaci te prodani malicioznim kompanijama, Mark Zuckerberg odgovorio je potvrdno. Cambridge Analytica koristila je i njegove podatke
Vidi originalni članak

Mark Zuckerberg u srijedu ponovno izlaže pred američkim Kongresom. 

Današnja "vruća tema" je oglašavanje i Facebookovo praćenje korisnika, čak i aktivnosti onih koji nemaju profil na toj društvenoj mreži. 

OPET ĆE SVJEDOČITI Ubio teoriju zavjere: Facebook ne sluša tajno vaše razgovore

Na pitanje zastupnika što bi se dogodilo s tržištem oglašavanja kada oglasi ne bi bili bazirani na korisničkim podacima, odnosno interesima korisnika, Zuckerberg je rekao da na taj način - svi gube. 

Drugo pitanje bilo je tko kontrolira "virtualno ja". Članovi Kongresa smatraju da ukoliko se podaci korisnika prodaju oglašivačima, ni sami korisnici ne posjeduju svoje podatke. 

SVAKA POMOĆ DOBRO DOĐE Jastučić podigao Zuckerberga: "Ma ne, to je zbog udobnosti"

Šef Facebooka objasnio je kako je riječ o nesporazumu jer Facebook nikome ne prodaje podatke te da korisnici imaju potpunu kontrolu nad njima, kao i da sa svojim podacima mogu raditi što žele. Objasnio je da se podaci koriste u svrhu oglašavanja jer omogućuju da se oglasi prikazuju pravim ljudima, odnosno onima koje bi mogli zaista zanimati. 

POLITIČKO REŠETANJE Zuckerbergove bilješke otkrile: Bio je spreman napasti i Apple

Kao i jučer, Zuckerberg se i danas susreo s pitanjima diskriminacije, pogotovo vjerskog i religijskog sadržaja. Priznao je da Facebook radi greške ponekad te da to moraju popraviti, no napominje da se na par medijski popraćenih primjera ne može osuđivati cijeli sustav promjene sadržaja. 

CURENJE PODATAKA Rešetali ga 5 sati: Zuckerberg ne pristaje na regulaciju 'Fejsa'

Zastupnica Eshoo iz Kalifornije napala je šefa Facebooka. Napomenula je da je šteta koja je napravljena demokraciji nepopravljiva te upitala ga jesu li i njegovi podaci prodani malicioznim organizacijama. 

Zuckerberg je odgovorio potvrdno. Cambridge Analytica koristila je i podatke šefa Facebooka. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • miko2312 12.04.2018.

    Kao da je njih briga sto su ovcama pokradeni podatci, oni se brinu za svoje stolice, kako se njima vlast promjenila zahvaljujuci fb, kao slucajno klintonica nije taj propust koristila, i da fb nikome ne prodaje podatke, to vam je kao da skinete aplikaciju i prilikom registracije odaberete sto vas zanima, npr odaberete auti, nogomet i pizza, i aplikacija ce vam samo izbacivati reklame od auta, nogometa i pizze, ali fb vas ne pita sto volite vec on prema vasim lajkovima i ostalome prati sto volite i kad netko plati oglas koji ima veze sa temom koja vas zanima vama ce taj oglas doci, i tu nisu nikakvi podatci prodani niti sto ja znam.

  • strypi 11.04.2018.

    Treba odmah promijeniti ime u općini odnosno identitet, posao i drzavu pa neka se slikaju s tvojim podacima

  • Berger117 11.04.2018.

    lako za podatke, bitno da nisu novci ;)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare