To je to što me zanima!

Solarne slušalice pune vaše mobitele dok slušate glazbu

OnBeat slušalice dizajnirao je Škot Andrew Anderson, a preko Kickstartera planira skupiti 200.000 funti. Slušalice dolaze s fleksibilnim solarnim punjačem i baterijom
Vidi originalni članak

Nove slušalice mogle bi riješiti dio problema s kratkim vijekom baterija u našim telefonima i tabletima jer će se moći koristiti i kao solarni punjači. 

OnBeat slušalice imaju fleksibilne solarne ćelije na obruču koji drži zvučnike, dok su male litij-ionske baterije skrivene uz svaki od zvučnika. Kada su spojene na telefon preko USB-a, pohranjena baterija može se koristiti za napajanje baterije uređaja. 

Dizajnirao ih je škotski inženjer Andrew Anderson iz Glasgowa, a prije izrade verzije s fleksibilnim solarnim panelom izradio je prototip na kojem je samo zalijepio solarni panel na slušalice. Pokrenuo je kampanju na Kickstarteru kako bi mogao pokrenuti proizvodnju, a cilj mu je prikupiti 200.000 funti.

Anderson navodi da je kapacitet baterija 1000 mAh, no koliko ćete struje uspjeti dobiti je upitno, ako se uzme u obzir da paneli nisu cijelo vrijeme jednako izloženi suncu. Dodaje kako solarne ćelije imaju površinu od 55cm3 s kapacitetom punjenja od 0.55W. Ako nema sunca, baterije se mogu napuniti preko računala ili električne mreže te poslužiti kao dodatni kapacitet. 

Slušalice su opremljene driverima veličine 40 mm, impedancija je 32 +/- 10: Ohma, a frekvencijski raspon je 20hz do 20,000Khz, piše TechCrunch.

Nosi nevidljive slušalice: U uši si kirurški ugradio zvučnike

Idi na 24sata

Komentari 4

  • plavac24 10.07.2013.

    supe stvar slusas muziku i punsi bateriju :D

  • Sv Minus 09.07.2013.

    Ti solarni punjaci jedva pokrecu ledice a kamo li da pune mobitele...

  • VedranSlijepčević 09.07.2013.

    hehehe, površina od 55 cm3 :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare