To je to što me zanima!

Sophia ide na turneju: Prvi je robot kojem su odobrili vizu

Popularna Sophia kreirana je po uzoru na Audrey Hepburn iako sličnost nije frapantna. Ona je lani dobila zakonska prava u Saudijskoj Arabiji, a sada je dobila i prvu robotsku vizu
Vidi originalni članak

Sophia je nedavno krenula na svjetsku turneju, a ovaj popularni robot prvi je na svijetu kojem su izdali robotsku vizu. Njezini kreatori krenuli su iz Hong Konga, a Sophia je vizu dobila po dolasku u Baku, uoči susreta s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevim. Ona je u Azerbajdžan stigla i kao jedan od glavnih govornika na tehnološkoj konferenciji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bez sumnje, ona je zvijezda među robotima koja je na scenu stupila prije nekoliko godina kao inteligentni robot s gestama lica s kojim se može razgovarati. Međutim, brojni stručnjaci s područja umjetne inteligencije kažu kako je ona tek sofisticirana lutka, a ne prava umjetna inteligencija. 

Alijevu je rekla kako je vesela što su se upoznali i da ju je očarao Azerbajdžan. Izjavila je je i kako je vidjela jedinstvenu arhitekturu, moderne zgrade i druga postignuća Bakua, a s Alijevim je otvorila i novi centar ASAN kojim se vlada Azerbajdžana otvara prema e-servisima. Upravo je ASAN izdao robotsku vizu Sophiji, prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 31.10.2018.

    Vizu? Jel radna viza ili samo turisticka? Ako se zaposli oce je deportirati? sve same gluposti.

  • pakikpokik 30.10.2018.

    i ova se desetak puta presvukla,napudrana da skrije bore, može pričati do besvjesti... da ga he bes ,žensko ko žensko...bilo robot ili živo stvorenje...

  • black_cat 30.10.2018.

    nadam se da bude sterilizirana kada dođe na Pantovčak..

Komentiraj...
Vidi sve komentare