Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Sophia ide na turneju: Prvi je robot kojem su odobrili vizu

Popularna Sophia kreirana je po uzoru na Audrey Hepburn iako sličnost nije frapantna. Ona je lani dobila zakonska prava u Saudijskoj Arabiji, a sada je dobila i prvu robotsku vizu

Social humanoid robot Sophia attends a news conference in Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15 komentara

Sophia je nedavno krenula na svjetsku turneju, a ovaj popularni robot prvi je na svijetu kojem su izdali robotsku vizu. Njezini kreatori krenuli su iz Hong Konga, a Sophia je vizu dobila po dolasku u Baku, uoči susreta s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevim. Ona je u Azerbajdžan stigla i kao jedan od glavnih govornika na tehnološkoj konferenciji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Bez sumnje, ona je zvijezda među robotima koja je na scenu stupila prije nekoliko godina kao inteligentni robot s gestama lica s kojim se može razgovarati. Međutim, brojni stručnjaci s područja umjetne inteligencije kažu kako je ona tek sofisticirana lutka, a ne prava umjetna inteligencija. 

Alijevu je rekla kako je vesela što su se upoznali i da ju je očarao Azerbajdžan. Izjavila je je i kako je vidjela jedinstvenu arhitekturu, moderne zgrade i druga postignuća Bakua, a s Alijevim je otvorila i novi centar ASAN kojim se vlada Azerbajdžana otvara prema e-servisima. Upravo je ASAN izdao robotsku vizu Sophiji, prenosi Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message