To je to što me zanima!

SpaceX zbog eksplozije odgađa prvi let s posadom za 2018.

Američkoj kompaniji u rujnu je eksplodirala raketa na lansirnoj rampi što je dovelo do odgode lansiranja kapsule Dragon koja je trebala 2017. početi voziti posadu prema ISS-u
Vidi originalni članak

Eksplozija koja je odgodila lansiranja raketa SpaceX-a u ovoj godini donijela je i odgodu prvog leta s posadom koji je trebao biti tijekom sljedeće godine. Američka kompanija prvu posadu prema Međunarodnoj svemirskoj postaji prevest će prema novom planu 2018. godine, što je odgoda od otprilike pola godine. 

Iz SpaceX-a su za TechCrunch rekli kako su pri kraju istrage eksplozije, a da je ova odgoda potrebna zbog procjene i implementacije 'dizajna, sustava i procesa' nakon te nesreće. Tijekom sljedeće godine bi trebali vidjeti probni let kapsule Dragon koja je prilagođena za posadu. Prerađenu kapsulu planiraju koristiti za 10 misija. 

Njihov rival Boeing također je dobio posao prevoženja posade prema postaji, a njihov testni let bi trebao biti u lipnju 2018. godine, dok bi dva mjeseca kasnije poletjela i posada.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • giustizia 14.12.2016.

    Nece to biti ni 2018. Zivi bili pa vidjeli. Nego, koji su to jadnici... Pa njihovi kolege iz NASAe su prije pol stoljeca slali ljude na Mjesec, ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare