To je to što me zanima!

Sretno su sletjeli: Nakon pet mjeseci su se vratili s ISS-a

Chris Hadfield je tijekom boravka na ISS-u svakodnevno informirao publiku na Twitteru o svemu što se događalo te je objavljivao fotografije i snimke na YouTubeu
Vidi originalni članak

Posada kapsule s Međunarodne svemirske postaje uspješno se vratila na Zemlju. Kanađanin Chris Hadfield, Tom Marshburn iz SAD-a i Roman Romanenko iz Rusije uspješno su sletjeli u Kazahstanu, javlja BBC. U svemiru su proveli pet mjeseci.

Hadfield je tijekom boravka na ISS-u svakodnevno informirao publiku na Twitteru o svemu što se događalo te je objavljivao fotografije, a snimio je čak i video spot. Hadfield je postao i prvi Kanađanin koji je zapovijedao Međunarodnom svemirskom postajom, a u utorak je istaknuo kako je cijelo putovanje bilo nevjerojatno iskustvo. 

Kanađanin je osim Twittera svako malo objavljivao snimke na YouTubeu, a objašnjavao je kakav okus ima hrana u svemiru te što mu je sve stiglo iz Kanade na letjelici Dragon. Prikazao je i kako se astronauti šišaju u bestežinskom stanju te kako se čisti nered koji može nastati od hrane, vode ili kemikalija.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • marijaterezija2 14.05.2013.

    Hrabro i nesvakidašnje

  • otaWa 14.05.2013.

    mene fakat zanima jel videl kakvi nlo i ako je dal to smije javno reći...krepavam od znatiželje

  • milamajkodisam 14.05.2013.

    legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare