To je to što me zanima!

Stigao je novi Renault Megane: Vrlo štedljiv, moderan i udoban

Vesele i mnoga pomagala za pomoć u vožnji, kao tempomat, koji automatski održava udaljenost u odnosu na vozila ispred, no on nažalost radi samo do 140 km/h...
Vidi originalni članak

Megane je jedan od najvažnijih noviteta godine na našem tržištu, a mi smo isprobali bogato opremljen model Intense sa štedljivim dizelašem od 110 KS. 

Oduševljava potrošnja koja je u gradu iznosila 5,6 l/100 kilometara, a kombinirano nerijetko i manje od 5 litara. Motor je miran, uglađen i tih, a performanse su na razini onoga što očekujete od ovakvog automobila. Pohvale zaslužuje velika udobnost, od ovjesa, preko sjedala pa do izvrsne zvučne izolacije.

Vesele i mnoga pomagala za pomoć u vožnji, kao tempomat, koji automatski održava udaljenost u odnosu na vozila ispred, no on nažalost radi samo do 140 km/h, što je realno premalo za većinu vozača. Automobil je opremljen i Multi-Sense sustavom, kojim vozač može birati između pet načina vožnje, ekološkog, komfornog, normalnog, sportskog i personaliziranog. Jedini koji zaslužuje prigovor je ekološki jer Megane prebacivanjem u njega jednostavno izgubi previše snage i ponaša se previše tromo. Prilikom mijenjanja načina vožnje mijenja se i prikaz na digitalnoj ploči s instrumentima, što je vrlo dopadljiv detalj.

S obzirom na vrlo bagatu opremu testiranog modela i dobar dizelski motor, cijena od 175.433 kune za testirani model se u usporedbi s većinom konkurenata doima povoljno. Megane je auto za preporuku tražite li udoban, prostran i bogato opremljen kompakt.

Idi na 24sata

Komentari 210

  • DTgod 08.08.2016.

    Kul auto

  • AnaM_88 27.07.2016.

    Klasika, čim se pojavi išta o Renault marki, odmah počne klasična prepirka između VW (većinom) fanova i ostalih. Svatko ima nešto što mu odgovara i što voli, ne razumijem tu djetinjastu potrebu za nekakvih glupim "dokazivanjem" koje ni nije dokazivanje, nego rasprava na razini 5-togodišnje djece -.- Pola moje obiteji vozi Renaulte, moj prvi auto je bio Clio 1.5 dci (još ga imam, 170t. km), serviser mi kaže da nikad očuvaniji motor nije vidio, radi kao beba, nikad problema s njima a idem redovno i na duža putovanja s njim. Stari je imao dva Megane-a, nikad problema, u Beču familija svi kupuju Renaulte jer su prezadovoljni. Znači nije stvar u Renaultima koliko u vašim kompleksima da morate imati "bolje" švabe. Samo za info, vozim Bmw 116d iz 2015., i iako je iznad Clia, i dalje mi je Renault jedan od najdražih marki. Ali nebulozno je uspoređivati Audije S.., i Mercedese s autima niže klase.. Tak da smirite komplekse i pustite ljude da kupuju što žele, dosadni ste. Ak niš, bar rade na dizajnu automobila, dok VW ima isti dizajn već sto godina.

  • 26.07.2016.

    Dobro da ste se sjetili testirat megana dobrih 7 mjeseci od kako je u salonima diljem hrvatske, auto ne izgleda loše ali prostora na zadnjih klupi nema ni približno kao konkurencija u toj klasi, to mu je najveća mana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare