To je to što me zanima!

Stiže novi Honda Civic Type R: Najekstremniji Civic u povijesti

Novi beskompromisni Civic bit će najekstremniji Type R u povijesti, najavljuju iz Honde. Performansama nadmašuje prijašnje Civice, Accorde, Integru, čak i NSX!
Vidi originalni članak

Honda je otkrila serijsko izdanje Civica Type R netom prije salona automobila u Parizu. Novi Civic Type R pokreće turbomotor obujma 2 litre koji razvija 280 KS, a vrti se do 7000 o/min. 

Upravo bi novi motor trebao osigurati performanse koje će nadmašiti sve prijašnje Type R modele, čak i kultni NSX! Motor će biti spojen isključivo na ručni mjenjač sa šest stupnjeva, a sportski će Civic imati mogućnost prilagođavanja amortizera kao što ima Golf VII GTI.

Honda je također još ranije najavila kako će srušiti svjetski rekord za serijske automobile s prednjim pogonom na Nürburgringu koji trenutno drži Renault Mégane R.S. Trophy R s vremenom od 7:54.36.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • SafetSinani 23.02.2015.

    to je mala igračka za golfa

  • KokoT 01.10.2014.

    Haha,opametili se i ludi japanci pa stavili turbo.Više konja,više momenta,manja potrošnja goriva...jedino što sad plaću oni koji su se kleli u atmosferce,a ima ih na ovom forumu pun kufer...još jednom hahaha !!!

  • VLAŽNA MAMA 30.09.2014.

    odlican! pogotova zadnji spojler i svjetla kocnica u njemu! super je!

Komentiraj...
Vidi sve komentare