To je to što me zanima!

Svemirska glad: Što sve vole grickati astronauti na ISS-u?

Za razliku od nas na Zemlji, astronautima su na postaji na raspolaganju razne zdrave grickalice. Imaju i dehidrirano voće te sušene jabuke, baš kao na Zemlji
Vidi originalni članak

Iako su na Međunarodnoj svemirskoj postaji u bestežinskom stanju, tijekom radnog dana i zahtjevnih svemirskih šetnji astronauti znaju ogladnjeti, a na raspolaganju imaju i popriličnu količinu grickalica. Ne radi se ovdje o čipsevima i ostalim nezdravim kombinacijama za kojima znamo posegnuti na Zemlji, već o prilično zdravim i ukusnim stvarima.

Astronautkinja Samantha Cristoforetti u videu Europske svemirske agencije objašnjava što im je sve na raspolaganju u orbiti. Tako se ovdje nudi i puno voća, koje nije svježe i dolazi u raznim pakiranjima. Tako jagode treba rehidrirati, a imaju i sušene jabuke, koje su baš kao i na Zemlji. Razni orašasti plodovi i sjemenke također su dosta popularni. Za astronaute su pripremljene pločice s bučinim sjemenkama, dok Cristoforetti obožava makadamija orahe, a kuhari su za nju pripremili i posebnu energetsku pločicu sa žitaricama, voćem, oraščićima i sjemenkama.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • hende007 23.04.2015.

    Nekako je i logično da se hrane zdravo tamo gore. Bilo bi cool provesti tamo jedan dan, ne zbog hrane, nego onako.

  • gepard78 22.04.2015.

    super joj cicke stoje u bestežinskom!!!

  • funky_boy 22.04.2015.

    ,,,a kako povuku vodu poslije....;-)...??

Komentiraj...
Vidi sve komentare