To je to što me zanima!

Tehno diler: Dostavu droge je dogovarao pomoću emotikona

Na prekršajnom sudu, Howett je optužen za 26 prekršaja vezanih za raspačavanje droge. Nakon uhićenja, policija je zaplijenila Howettov mobitel i preuzela poruke
Vidi originalni članak

Emotikoni su prilično svestrani. Oni mogu izraziti cijeli spektar ljudskih emocija, a uskoro bi se mogli koristiti i kao lozinke. Jedan mladi australski „poduzetnik“ smislio im je novu namjenu. On je, naime, ugovarao dostavu droge koristeći emotikone, prenosi Brisbane Times.

Regan Peter Howett optužen je za dilanje droge, a svoje poslove ugovarao je koristeći emotikone munje i srca kao referenca na MDMA. Na prekršajnom sudu, Howett je optužen za 26 prekršaja vezanih za raspačavanje droge. Nakon uhićenja, policija je zaplijenila Howettov mobitel i preuzela tekstualne poruke u kojima su našli sporne emotikone.

Nedavno istraživanje pokazalo je da Australci koriste emotikone vezane za drogu i alkohol više nego duplo od ostatka svijeta. Kako će australski sud reagirati na emotikone, vidjet ćemo, no u Americi su prijetnje smrću putem emotikona prihvaćene na sudu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • dion 29.06.2015.

    ☝ Opis: Donesi mi jednu jako vrašku drogu, koja može ubiti konja. Nemoj me zvati mobitelom, donesi ju autom, pješke ili biciklom, meni doma i pazi na muriju.

  • BlackRaven 25.06.2015.

    Yo, novinarka jel znaš što je to CM12? I regularni updates, i to da ako se ne ne logaš ili primiš svoj telefon u ruke ( front camera, face reckgonition software) - on se odmah izbriše i bloka i još počne zavijat sirenom koju nemožeš utišati...i šalje svoj GPS -- ti fakat pojma o pojmu nemaš..

  • BlackRaven 25.06.2015.

    A: Što je to MDMA?!"?! Wtf...drugo što je to "emotikoni"? I treće, ovo i odvjetnički vježbenik može oborit na sudu u dvije rečenice. Stvarno su super posao napravili.. i kao četvrto , nitko pametan ne drži išta bitno u mobitelu koji nije kodiran i kad već muljaš onda se lijepo nasmiješ kad ga pokušaju otvorit - jer ga tvoj drugi ili treći mob izbriše i bloka u trenu..Nemaš pojma o tehnologiji a pišeš tech? Svaka čast..

Komentiraj...
Vidi sve komentare