To je to što me zanima!

‘Tehnološka budućnost bit će bolja nego što očekujemo’

Tehnologija se razvija brže nego vještine zaposlenih. To će biti sve veći izazov. Trebali bismo stvoriti organizaciju u kojoj su svi futurolozi, kaže predsjednik uprave A1 Hrvatska
Vidi originalni članak

Zahvaljujući tehnologiji, dosad smo imali divne izume koji su nas mijenjali, a sad ćemo se mijenjati sami, istaknuo je ugledni futurolog Gerd Leonhard u utorak na konferenciji Future Tense u Zagrebu.

Na konferenciji su govorila četiri ugledna svjetska futurologa, a svim posjetiteljima predstavili su trendove koji nas u budućnosti očekuju u tehnologiji, bankarstvu, pametnim gradovima i hrani. Leonhard je rekao kako budućnost više nije produžetak sadašnjosti nego je spremnost za budućnost krucijalna. Najveću opasnost vidi u mogućnosti da ljudi postanu slični strojevima.

- Prihvatite tehnologiju, ali nemojte postati tehnologija - istaknuo je. Na konferenciji su bili i predsjednici uprava tvrtki koje posluju u Hrvatskoj - Jiří Dvorjančanský iz A1 Hrvatska, Mario Žižek iz Addiko Banke, Katarina Šiber Makar iz IN2, Dražen Mavrić s Nove TV te Tihomir Adam iz Zvijezde. Složili su se kako je zanimljivo čuti što futurolozi predviđaju, no isto tako vjeruju da će proći još mnogo vremena prije nego što neka hrvatska kompanija zaposli futurologa. Unatoč automatizaciji, panelisti vjeruju da će velik dio poslova i dalje ostati pod kontrolom ljudi.

- Tehnologija se razvija brže nego vještine zaposlenih. To će biti sve veći izazov. Trebali bismo stvoriti organizaciju u kojoj su svi futurolozi, u kojoj mogu predvidjeti trendove - tvrdi predsjednik uprave A1 Hrvatska. 

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare