To je to što me zanima!

'Tesla postoji jer vi niste htjeli napraviti dobar električni auto'

Elon Musk je rekao kako Tesla Motors raste, u konačnici će postati profitabilna, a rade to što rade jer industrija nije htjela raditi električne aute koje bi ljudi htjeli kupiti
Vidi originalni članak

Elon Musk je u Detroitu rekao kako je vizija Tesle bila da do 2025. godine proizvode nekoliko milijuna vozila godišnje, što je značajan rast u odnosu na nešto manje od 100.000 danas. Tvrdi kako kompanija nije profitabilna samo zbog toga što su trenutno fokusirani na povećanje proizvodnje jednog modela, razvoj drugog i izgradnju tvornice za baterije vrijedne 5 milijardi dolara. Profit očekuju s lansiranjem novog malog automobila 2020. godine. Rekao je i kako su rasprodali sljedeći Model X za ovu godinu, iako je proizvodnja odgođena zbog dorade vrata koja se otvaraju prema gore. 

Šefovima automobilske industrije poručio je da je potrebna puno veća proizvodnja električnih automobila te da je Tesla uspješna kompanija samo zbog toga što vodeći proizvođači nisu prije njih odlučili raditi dobre električne automobile, prenosi Yahoo News.

- Snažno savjetujem da se krene u značajna ulaganja u električne automobile - rekao je Musk i podsjetio na odluku da daju svoje patente besplatno te da i drugi smiju koristiti njihovu mrežu Supercharger punionica. Naglasio je da je jedan od razloga za postojanje Tesle i taj što je bilo "važno da imamo primjer odličnog električnog automobila kakvog do tada nije bilo."

Ne vidi i prijetnju u Chevroletu Boltu, kojeg je General Motors najavio u Detroitu. Kaže kako će svi automobili biti električni za koju godinu pa ih par tisuća više neće značiti ništa posebno. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Dex Dexter 30.01.2015.

    Jednom kad se masovno proširi ta tehnologija u auto industriji, kad postane pristupačna širokom krugu kupaca, naši mudraci će brzo smisliti kako nam oderati kožu s nekim posebnim trošarinama, porezima... Ova država živi na guljenju kože građanima, a čak ju ni to ne spašava, niti može. Tako da nama nikad ništa neće biti isplativo, bez brige.

  • vigor333 17.01.2015.

    Kad je gospodin Tesla napravio prvi elektro automobil nakon 2 tjedna vožnje su ga pitali kako i gdje se puni, a on im je odgovorio da je struja svugdje oko nas i da je besplatna, a da se taj elektromobil NE puni jer je nepotrebno. A sad ja vas pitam pred kolko je to godina bilo?!

  • bbbdado 14.01.2015.

    Naftni lobi je strašno jak

Komentiraj...
Vidi sve komentare