To je to što me zanima!

Teslin Model 3 prvi je električni auto na vrhu mjesečne ljestvice najprodavanijih vozila u Europi

Prodajne podatke objavio je JATO Dynamics, a prema njima su europski kupci u rujnu kupili 24.591 Model 3. Rent-a-car div Hertz potvrdio je u ponedjeljak kako su naručili 100.000 Teslinih automobila
Vidi originalni članak

Teslin Model 3 postao je prvi električni automobil koji je na vrhu mjesečne ljestvice najprodavanijih automobila u Europi, prenosi Bloomberg.

Prodajne podatke objavio je JATO Dynamics, a prema njima su europski kupci u rujnu kupili 24.591 Model 3. Na drugom mjestu je u rujnu bio Renault Clio s 18.264 prodanih automobila, a treća je Dacia Sandero sa 17.988 automobila.

BUDUĆNOST VOŽNJE JE TU VIDEO Prvi smo testirali Teslu Model 3. Ovo je možda i najbolji auto koji je ikad stigao iz SAD-a

Ovo je i prvi put da je automobil izvan Europe mjesečni bestseler.

Ovi prodajni podaci su odličan znak za električne automobile, ali treba imati na umu i da su na prodaju utjecali poticaji u nizui država za kupnju električnih automobila.

Isti podaci sugeriraju da je 23 posto svih automobila koje su Europljani kupili u rujnu bilo hibridno ili električno.

No, podaci pokazuju i da je globalna nestašica čipova snažno utjecala na prodaju, pa smo u rujnu ove godine kupili 25 posto manje automobila nego lani, jer mnogi koji ne žele čekati i po godinu dana na novi auto radije kupuju rabljeni.

JEFTINIJI SU IM RADNICI Musk odlučio preseliti Teslu: Iz Kalifornije firma ide u Teksas

Inače, rujan je ove godine Tesli donio ukupno 74 posto prodaje u posljednjem kvartalu.

Tijekom ponedjeljka je potvrđeno i kako je Hertz, jedan od rent-a-car divova, naručio čak 100.000 Teslinih automobila.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ichbin2 25.10.2021.

    kakve struje i bjesne gliste, tdi zakon

  • Pig Benis oOo 25.10.2021.

    Hibridi su po meni trenutno najbolja opcija. Imam hibrida koji ima 250 konja i trosi 7 litara po najgoroj gradskoj guzvi i tank od 70l tako da mogu i na kraj svijeta s njim ak treba... struja kao glavni auto dolazu u obzir tek kad infrastruktura naraste do mjere da svaka garaza bude imala steker kraj bar svakog drugog parkirnog mjesta.

  • nap 25.10.2021.

    nema do ferrarija

Komentiraj...
Vidi sve komentare