To je to što me zanima!

Tesline nove tvornice gutaju puno novca, Musk: 'Fokusiram se na održavanje poslovanja'

Visoki troškovi pokretanja proizvodnje u novim tvornicama uobičajena su pojava, ali Tesla ima problema i u pogonu u Šangaju, zbog lockdowna koji je po Musku izazvao ogromne teškoće u proizvodnji
Vidi originalni članak

Tesline nove tvornice u Njemačkoj i Teksasu gube 'milijarde dolara', rekao je izvršni direktor američkog proizvođača električnih automobila Elon Musk, istaknuvši visoke troškove, skromnu proizvodnju i probleme u nabavnom lancu.

Teslina gigatvornica u Grünheideu u blizini Berlina, prvi je njegov pogon u Europi, a tvornica u Austinu otvorena je u travnju ove godine.

Ti pogoni 'trenutno gutaju puno novca', rekao je Musk u intervjuu za klub obožavatelja Teslinih automobila u Silicijskoj dolini, ukazavši na visoke troškove, skromnu proizvodnju i probleme u nabavnim lancima automobilske industrije.

NOVO ISTRAŽIVANJE U EU do 2030. više od 60 milijuna električnih automobila

- Trenutno sam fokusiran na održavanje poslovanja kako bi se radnicima isplaćivale plaće i kako kompanija ne bi bankrotirala - rekao je Musk.

Visoki troškovi pokretanja proizvodnje u novim tvornicama uobičajena su pojava, ali Tesla ima problema i u pogonu u Šangaju, zbog lockdowna koji je po Musku izazvao ogromne teškoće u proizvodnji.

PODNIJELA GA U TRAVNJU Dijete Elona Muska mijenja ime, prekida sve veze s milijarderom

Šef Tesle nedavno je najavio ukidanje radnih, upozorivši u više navrata i da očekuje pad aktivnosti u svjetskom gospodarstvu.

Tesla će u idućim mjesecima ukinuti tri do 3,5 posto radnih mjesta, potvrdio je Musk u ponedjeljak, dodavši da će ukinuti desetinu radnih mjesta u odjelima projektiranja i razvoja. Kompanija je na početku godine zapošljavala nešto manje od 100 tisuća radnika. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • domba18 10.07.2022.

    Puknut ce kao balon

  • 02.07.2022.

    on i njegove tvornice na zalasku uskoro će sve to biti za tehnički muzej, prijatelj kupio njegov auto to je katstrofa od proizvoda ništa ne radi po performansama, stalno se nešto kvari, ne radi kako spada, čovjek je ogorčen, prodaje ga a to nitko ne želi kupiti. Rekao sam mu tko ti je kriv. Bježite od toga kao od kuge i kolere. A kad za par godina ode baterija za te pare kupiš novi auto.

  • U Živac 24.06.2022.

    Tesla je proizvodac automobila za tzv "elitu" . Koga briga ako propadnu. Zasto za sirotinju Musk ne napravi nesto?

Komentiraj...
Vidi sve komentare