To je to što me zanima!

Teslini auti do kraja godine bi mogli biti potpuno autonomni?

Kako su u Tesli često promašili termine koje je najavljivao Musk, a i sam je ovog puta rekao da ovo nije potpuno sigurno, ovaj datum treba uzeti s velikom rezervom
Vidi originalni članak

Dok je jučer dioničarima predstavljao poslovne rezultate Tesle, Elon Musk je najavio i kako bi potpuna autonomija u njihovim vozilima mogla biti spremna već do kraja godine kao opcija za automobile. 

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu bi se radilo o opciji u 'ranoj fazi', u osnovi o beta verziji rješenja koje bi bilo dostupno samo određenim kupcima. A njih bi to u Modelu 3, S i X koštalo oko 7000 dolara.

Kako su u Tesli često promašili termine koje je najavljivao Musk, a i sam je ovog puta rekao da ovo nije potpuno sigurno, ovaj datum treba uzeti s velikom rezervom. 

- Bit će napeto, ali čini se da bi u ograničenoj 'early access' fazi ovo mogli imati ove godine - rekao je Musk tijekom poziva. Dodao je da ovo neće raditi u svakoj lokaciji i u svakoj situaciji, a tu će veliku ulogu igrati i regulativa.

NA MUSKOVOJ RAKETI Početkom 2020. Amerikanci će u svemir opet letjeti iz SAD-a

Teslini automobili sada imaju autopilot funkciju koja radi na autocestama, ali ovdje vozači moraju biti oprezni i imati ruke na volanu. Inače, u rujnu su uveli u automobile i opciju Smart Summon, odnosno pametno pozivanje automobila. Radi se o rješenju koje će aktivirati automobil na parkiralištu i vozilo će samo doći do vas koji stojite kod izlaza. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Ten-kre 27.10.2019.

    mogli bi a i ne moraju. Mogli bi i letiti a i ne moraju. Mogli bi i biti podmornice a i ne moraju. Mogli bi biti svašta koliko koštaju a ne moraju.

  • ichbin2 26.10.2019.

    zašto bi netko htio kupiti takav auto?

  • audi 2.0 25.10.2019.

    Jos malo i eto nam 42" ekrana

Komentiraj...
Vidi sve komentare