To je to što me zanima!

Tužio je Apple i traži milijardu dolara: 'Zbog njih su me uhitili'

Detektiv njujorške policije je shvatio da Bah nije čovjek kojeg traže nakon što je pregledao snimke nadzornih kamera i vidio da kradljivac uopće ne nalikuje na uhićenog studenta
Vidi originalni članak

Student iz New Yorka tužio je Apple i traži od njih milijardu dolara odštete, jer je, kako tvrdi u tužbi, zbog pogreške njihovog softvera za prepoznavanje lica uhićen za niz krađa. 

Ousmane Bah (18) tvrdi da je uhićen u svojem domu u studenom prošle godine i optužen za niz krađa u Apple Storeu. Uz nalog za uhićenje bila je i fotografija muškarca koji njemu uopće ne nalikuje, tvrdi u tužbi. Jedna od krađa za koju je osumnjičen dogodila se u lipnju u Apple Storeu u Bostonu, u vrijeme kada je Bah bio svečanoj dodjeli svoje maturalne svjedodžbe, piše Bloomberg.

Detektiv njujorške policije je shvatio da Bah nije čovjek kojeg traže nakon što je pregledao snimke nadzornih kamera i vidio da kradljivac uopće ne nalikuje na uhićenog studenta. 

Apple ima sustave sigurnosti koji sumnjivce za krađu po svojim trgovinama identificiraju preko softvera za prepoznavanje lica. Policija pretpostavlja da je pravi kradljivac pronašao privremenu vozačku dozvolu koju je Bah izgubio i njome se koristio za krađe, pa su Appleovi sustavi tako povezali Baha s krađom. 

- Morao sam odgovarati zbog nekoliko pogrešnih optužbi koje su kod mene dovele do teškog stresa i donijele mi mnoštvo problema - istaknuo je u tužbi.

Apple je odbio komentirati Bahove optužbe. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Rocking Roller 24.04.2019.

    Ovo je vjerojatno taktika njegovog odvjetnika, tražiti daleko više nego što je moguće dobiti da bi na kraju dobio i više od realne odštete...

  • DamTi18cm 23.04.2019.

    Dat ce mu 50 tisuca i iphone. Ovaj ce biti sretan.

  • 23.04.2019.

    Oderi ih!!🇺🇸💵

Komentiraj...
Vidi sve komentare