To je to što me zanima!

'Što ako se robot okrene protiv mene? Ništa, rastavit ću ga...'

Neil deGrasse Tyson misli da ćemo lako moći stati na put robotima ubojicama, a ne strahuje ni od crnih scenarija u kojima umjetna inteligencija zavlada svijetom
Vidi originalni članak

U SF filmovima koji prikazuju neku verziju budućnosti često smo mogli vidjeti robote i scenarij koji se ponavlja, a prema kojem stvari u nekom trenutku krenu po zlu i ti roboti se okrenu protiv nas. No, poznati znanstvenik Neil deGrasse Tyson ne strahuje od takve opcije.

Strojevi (automobili, viličari,traktori...) ubijali su nas otkad smo ih počeli izrađivati pa Tysona ne iznenađuje i da nas u jednom trenutku roboti koštaju glave.

- Ako se u jednom trenutku humanoidni robot odluči okrenuti protiv mene mogu ga upucati, isključiti, preraditi... Izgradio sam ga, onda ga mogu i rastaviti - dodaje Tyson i kaže da ne brine, ali i kako već sada imamo pametne robote koji su bolji od nas. 

- Izumili smo šah, a potom i umjetnu inteligenciju koja je od nas bolja u tome pa se nije svijet raspao oko nas - naglašava. Misli kako ćemo ipak umjetnu inteligenciju koristiti kao i dosad,  kako bi obavljala zadatke koje trebamo ili želimo da obavi umjesto nas.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • --- DAVOR --- 19.11.2015.

    Rješenje je neki elektromagnetski dirigirani snop koji bi ih šokirao i pregorio sve sustave trenutno. Za Izeta Fazlinovića Nikola Tesla je mali Teslić :P

  • 19.11.2015.

    Aj, mora se i njemu omaknut koja idiotska izjava.

  • St. Jimmy 19.11.2015.

    Škakljaš ga dok ne pregori

Komentiraj...
Vidi sve komentare