To je to što me zanima!

Ukrajinski ministar zatražio od PlayStationa i Xboxa blokadu Rusa: Neki ga već i poslušali

Nakon filmske industrije, reagirao je i svijet gejminga. Poljski studio među prvima je u tom svijetu izrazio solidarnost s Ukrajinom i donirao milijun poljskih zlota u humanitarne svrhe
Vidi originalni članak

Uz ekonomske sankcije Rusiji mnoge su tvrtke odlučile povući se s ruskog tržišta, a među njima su i popularne igre 'Witcher' i 'Cyberpunk 2077' koje je studio CD Projekt Red povukao s ruskog tržišta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova odluka dolazi nakon što je ukrajinski ministar digitalne transformacije Mihajolo Fedorov isto zatražio od velikih kompanija za proizvodnju videoigara.

- Cijeli tim CD PROJEKT čvrsto stoji uz Ukrajinu. Iako nismo politička organizacija niti u mogućnosti direktno utjecati na državne stvari te to i ne planiramo biti, vjerujemo da komercijalni entiteti, kada se ujedine, imaju moć potaknuti globalnu promjenu u srcima i umovima običnih ljudi. Znamo da će igrači iz Rusije i Bjelorusije biti pogođeni ovom odlukom iako nemaju nikakve veze s invazijom na Ukrajinu, ali ovim potezom želimo galvanizirati globalnu zajednicu da govori o onome što se događa u srcu Europe - napisali su na svome Twitteru.

U srijedu je ovakve sankcije za gamere zatražio upravo ukrajinski ministar Mihajlo Fedorov. Rekao je da bi sve esport platforme i kompanije za razvoj igara trebale onemogućiti pristup ruskim igračima.

ODRŽANA KONFERENCIJA Mladi o suvremenoj industriji: 'Imamo ideja, ali sustav nas ne prati. Start upovi propadaju'

Na Twitteru je označio velike tvrtke poput Sony PlayStationaMicrosoft Xboxa i zatražio od njih da blokiraju ruske i bjeloruske igrače te da se timovima iz tih zemalja onemogući sudjelovanje na esports eventima kao podrška Ukrajini tijekom ruske invazije.

- Sigurno ste svjesni onoga što se trenutno događa u Ukrajini. Rusija je proglasila rat, ne samo Ukrajini, nego i cijelom civiliziranom svijetu. Napravit će te ovo ako podržavate ljudske vrijednosti - napisao je na svome profilu.

Federov smatra da će ovaj postupak motivirati stanovnike Rusije i Bjelorusije da se pobune i pomognu u okončavanju ruske invazije u Ukrajini.

- Tražim da se privremeno blokiraju svi ruski i bjeloruski korisnički računi, privremeno zaustavi sudjelovanje svih ruskih i bjeloruskih timova i igrača u svim internacionalnim esports eventima i da se otkažu svi internacionalni eventi koji bi se trebali održati na području Rusije i Bjelorusije - pisalo je u službenom zahtjevu.

Podsjetimo, prije dva dana je i EA Sports povukao sve ruske timove iz NHL-a i FIFA igara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare