To je to što me zanima!

Universal platio 2,5 milijuna kn za NFT nacrtanog majmuna koji će voditi virtualni glazbeni bend

Kingship će biti virtualni bend koji će nastupati u metaverzumu. Universal Music Group dao je 360 tisuća dolara za NFT majmuna koji će voditi grupu
Vidi originalni članak

Universal Music Group odlučio je uložiti u globalnu NFT maniju te su kupili popularnog nacrtanog majmuna kako bi vodio potpuno virtualnu glazbenu skupinu koja će nastupati u metaverzumu. 

Njihova etiketa 10:22 u petak je objavila kako su platili 360.817 dolara za Bored Ape #5537, ženski animirani lik koji se sada naziva Manager Noët All, koji će voditi grupu Kingship.

DIGITALNO LUDILO Što je NFT i zašto cijeli svijet daje milijune na digitalne slike?

Radi se grupi osnovanoj u studenom, a koja postoji samo u virtualnom svijetu. Imat će svoj web i bit će prisutni na Discordu, a plan je da izdaju svoju glazbu i nastupaju u metaverzumu. 

Uz Manager Noët All i ostali članovi benda su NFT-ovi, tri Bored Apea i Mutant Ape, piše Reuters. Inače, Bored Ape Yacht Club je kolekcija od 10.000 nacrtanih majmuna, svaki sa vlastitom odjećom, krznom, izrazima... A postali su toliko popularni da su u njih uložili Jimmy Fallon, Justin Bieber, Steph Curry i Mark Cuban.

DIGITALNA POMOĆ Ukrajina će prodavati NFT-ove kako bi financirali svoju vojsku, stižu im brojne kripto donacije

Naravno, zamisao stvaranja virtualnih bendova i nije toliko nova. Gorillaz su vjerojatno najpoznatiji takav primjer, a kreirao ih je Damon Albarn iz Blura te su izdali sedam popularnih albuma. Japan ima i popularnu pjevačicu Hatsune Miku, koja je hologram. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare