To je to što me zanima!

Uz genijalni Google Pac-Man sada trči ulicama vašeg kvarta

I dok će mnogi smisliti loše šale, kreativci iz Googlea su uoči 1. travnja pretvorili Google karte u pravu igru tako da kroz ulice svog grada možete bježati duhovima
Vidi originalni članak

Posjetite li Googleove karte u donjem lijevom kutu vidjet ćete ikonu Pac-Mana. Radi se o genijalnoj Googleovoj provaprilskoj šali, kojom su nam omogućili da bilo koju ulicu ili kvart na svijetu pretvorimo u polje za legendarnu igru. 

Sve što trebate je u browseru pronaći željenu lokaciju, a u slučaju na karti odabrali smo središte Splita i kliknuti na Pac-Man gumb te krenuti bježati duhovima kroz splitske ulice. 

Uz Street View zaplovite Dunavom

Street View nam je uz virtualno putovanje ulicama dosad približio razne dijelove svijeta i otkrio morske tajne, a sada možemo krenuti i na putovanje niz Dunav, od Bratislave do Černavode. Google je prošlog ljeta fotografirao Dunav u Hrvatskoj, Slovačkoj, Srbiji, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, a Ulf Spitzer iz Googlea kaže da je ovo jedna od najvećih zbirki fotografija koje su ikad napravili. Ovo je i prva kolekcija koja se proteže kroz šest država. Fotografije su inače snimili uređajem koji je bio postavljen na turistički brod koji plovi Dunavom. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • hende007 01.04.2015.

    Da spojim četiri komentara u jedan, nije loša ova genijalna ideja, svaka čast.

  • tomek78 31.03.2015.

    ...koja ideja....

  • Cules 31.03.2015.

    svaka čast onome ko je ovo napravio... taman igrica za posao =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare