To je to što me zanima!

Veliki projekt: 'Školu budućnosti želimo osigurati za što više učenika, pridružite nam se'

Inicijatori projekta 'Škola budućnosti' pokrenuli su kampanju grupnog financiranja 'Izgradi Školu budućnosti', čiji je cilj prikupiti milijun kuna da se projekt uvede u 220 hrvatskih škola
Vidi originalni članak

Projekt Škola budućnosti, kojim tvrtke STEMI Infobip i A1žele mladima otvoriti vrata u svijet modernih tehnologija, robotike i novog načina razmišljanja, provodi se u svakoj desetoj školi u Hrvatskoj. U njemu sudjeluje više od 350 učitelja i 2000 učenika koji uz pomoć eksperata iz tehnoloških firmi rade projekte za unapređenje lokalne zajednice.

''Želimo proširiti most između IT industrije i škola'

Inicijatori projekta odlučili su se i na novi korak. Prošli tjedan pokrenuta je kampanja grupnog financiranja 'Izgradi Školu budućnosti', čiji je cilj prikupiti milijun kuna da se projekt 'Škola budućnosti' uvede u 220 hrvatskih škola te time učenicima približi svijet robotike, umjetne inteligencije i Internet of Things. Kampanji se mogu pridružiti svi zainteresirani, a informacije potražite na web stranici i online info kanalima projekta.

- Cilj nam je proširiti most između škola i naše tehnološke industrije koji već godinama gradimo. Želimo znanja i praksu iz naših najboljih tehnoloških kompanija dovesti u svaku petu školu u Hrvatskoj i time ih pretvoriti u Škole budućnosti - istaknuo je Marin Trošelj, direktor tvrtke Stemi.

'Svaka peta škola dobit će podršku'

- Podrškom ovoj kampanji svaka peta škola u Hrvatskoj dobit će pristup najmodernijim znanjima, uz suradnju s najboljim ekspertima u Hrvatskoj. Ubrzo ćemo našim učenicima i učiteljima omogućiti razgovor s kolegama iz drugih zemalja koji također sudjeluju u našim programima. Učenici se tako već u školskim klupama počinju pripremati za poslove budućnosti u kojima ih svakako čeka rad u međunarodnom okruženju, a kroz praktičan rad svojim projektima unapređuju lokalnu zajednicu - rekao je Slobodan Velikić, direktor razvoja poslovanja Stemi-ja.

Kampanju “Izgradi Školu budućnosti” možete podržati uplatom na stranici https://cinipravustvar.hr/stem i u zamjenu za neku od brojnih nagrada.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare