To je to što me zanima!

Vratio se sa studija u SAD-u pa je u Splitu zaposlio 40 ljudi

HR Cloud iz Los Angelesa tvrtka je koju je osnovao Damir Davidović (42). Već dvije godine u Splitu ima i podružnicu u kojoj je zaposlio 40 mladih informatičara
Vidi originalni članak

HR Cloud (Human Resources Cloud), bavi se proizvodnjom i prodajom softvera iz domene ljudskih resursa te je koristi oko 90 posto ustanova i organizacija američkog državnog sektora.

Prije nešto više od dvije godine Damir Davidović (42), Šibenčanin odrastao u Splitu, osnovao je ogranak u gradu pod Marjanom i do danas zaposlio oko 40 uglavnom mladih, informatičara iz Hrvatske, a upravo otvaraju i razvojni centar u Zagrebu. Time su Split i Zagreb uvršteni u razvojne centre HR Clouda, koji osim Los Angelesa, posluju na Floridi i u Vijetnamu.

Ivo Cagalj/PIXSELL

- Nakon završetka fakulteta u Kaliforniji s dvojicom prijatelja počeo sam razvijati ‘human resources’ softver namijenjen za zapošljavanje i evidenciju postojećih zaposlenika. Osnovali smo 2000. tvrtku Neogov koja je brzo dobila poslove za američke državne institucije, gradove, sudove i fakultete. S vremenom smo otvorili podružnicu u Vijetnamu, te tvrtku u Hrvatskoj - ispričao je Davidović kojeg smo zatekli tijekom odmora u Splitu i u obilasku tvrtke.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Prije 16 godina u suradnji s nekolicinom kolega stvara Neogov “kadrovski” softver stvoren za potrebe američke državne birokracije, a potom i tražilicu poslova za državni sektor. Davidovićev softver mogu koristiti tvrtke od pet do 100.000 zaposlenih, a neprestalno se usavršava i nadograđuje.

- Posao smo organizirali tako da u hrvatskim uredima postoji odgovornost kroz ciklus proizvodnje. Zbog toga su mogućnosti napredovanja i stjecanja znanja iznimne - kazao je Vedran Vukotić, regionalni direktor u Hrvatskoj.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Njihov softver po SaaS (Software as a service) modelu, dakle, aplikacije koje korisnici preko web servisa tzv. clouda, koristi više od 1300 klijenata u SAD-u. HR Cloudovi zaposlenici u Hrvatskoj imaju vrlo dobra primanja i odlaze na usavršavanje u SAD.

- Stalno tražimo nove i kvalitetne zaposlenike, a važno je da su timski igrači koji teže usavršavanju - poručuju.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Shenanigans 01.09.2015.

    Human Resources prevedeno kao ljudski resursi....zna te vi sta su resursi?....HR je kadrovsko

  • 01.09.2015.

    Software za evidenciju zaposlenika, toga ima n aIT tržištu "za svinje hranit". Poradite na nečem novom i upotrebljivijem, jer ovo je sve već odavno viđeno i kreirano, razlike su minimalne.

  • 01.09.2015.

    super, ovo mi je baš drago pročittat. nadam se da će ovakvih primjera bit sve više. pun mi je kufer više falših poduzetnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare