To je to što me zanima!

Vrlo glasan i upadljiv stroj za zabavu: Rasni sportski auto

No ovaj auto nije samo glasan već i predstavlja užitak u vožnji. Ovjes drži auto prilijepljenim za tlo kad jurite zavojima, a 180 KS Abartha katapultira prilikom svakog pritiska gasa
Vidi originalni članak

Što sve može Abarth 595 najavljuje već izgledom. Izgleda kao trkaći auto koji je završio na cesti, spušten nizak nabildan s četiri ispušne cijevi straga. A upravo te cijevi stvaraju impresivan, glasan sportski zvuk.

Na niskim okretajima ne vjerujete da tako mali automobil s malim motorom može tako “brundati”. Više kao jaka sportska jahta nego mali auto baziran na Fiatu 500. No ovaj auto nije samo glasan već i predstavlja užitak u vožnji. Ovjes drži auto prilijepljenim za tlo kad jurite zavojima, a 180 KS Abartha katapultira prilikom svakog pritiska gasa.

Pod uvjetom da ste u nešto višim okretajima, jer motor ima dosta izraženu turbo rupu. Također, ovjes je vrlo tvrd, a sjedala prilično uska tako da je jasno da Abarth 595 nije automobil za komfornu vožnju. Ovo je rasni sportski auto bez kompromisa s genetikom trkača i zato je zabavan kao rijetko koji veliki sportaš.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Brontosaur 04.07.2018.

    Možda malo bolji dizajn, pola manje snage, brzina do 140 km! Tako bi trebao izgledati "Hrvatski automobil na struju"! No, sve ovisi dali će uopće doći do dogovora Čovjeka iz sv. Nedjelje i Ministra gospodarstva, koji bi uz pomoć recimo EU, uspjeli složiti naš narodni elektro mobilmobil kojeg bi mogli proizvoditi u Hrvatskoj, prvenstveno sa malom cijenom! Zašto se ne može napraviti Hrvatsko poduzeće za proizvodnju Nacionalnog auta, na kraju krajeva može se i izvoziti? Imamo stručnjaka, kojem nikako ne možemo biti konkurencija a pamtili bi ga svi Hrvati kao prvog čovjeka koji je pomogao učiniti inačicu Hrvatskog električnog automobila za široke mase!? Kako bi to bilo dobro, učinkovito za naše ceste, ne da zagađuje okolinu i ne pre bučno? Kome u Hrvatskoj je stalo da mu automobil čuju na drugoj strani Zagreba?! Bitna je sigurnost, dobar ovjes, amortizeri koji pritišću auto na podlogu, klima, servo, ABS! I lagano se uputiš na put, pustiš si laganu glazbu i samo pleteš po cesti!? Da to doživim, nikada nebi bio sretniji? Auto na kreditić od 5-6 godina?!

  • 02.07.2018.

    I ružan ko truli pomidor na ljetnom suncu

  • 25.06.2018.

    Sve je to ok osim cjene koja je u rangu Megana RS od 270KS :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare