To je to što me zanima!

Xiaomi izgurao Apple na četvrto mjesto, američki div izgubio i 100 milijardi dolara vrijednosti

Pandemija i kasniji datum lansiranja iPhonea utjecali su na pad prodaje novih telefona Applea, a u isto vrijeme Xiaomi je zabilježio velik rast i izgurao američkog diva na četvrto mjesto najvećih proizvođača
Vidi originalni članak

Apple je nešto kasnije nego prethodnih godina lansirao nove telefone, zbog čega su brojni kupci odlučili pričekati s kupnjom uređaja, zbog čega je Apple zabilježio najveći kvartalni pad u prodaji novih uređaja u protekle dvije godine, prenosi Reuters.

Zbog toga je u četvrtak vrijednost dionica američkog diva potonula za pet posto, čime je izbrisano 100 milijardi dolara s vrijednosti kompanije. Kako se navodi, prodaja Macova i AirPods slušalica je nadmašila očekivanja, a u isto vrijeme je iPhoneu prodaja pala za 20,7 posto.

NAJSKUPLJA VARIJANTA 1099 DOLARA Apple otkrio iPhone 12: Imat će 5G, ali neće vam dati punjač

U isto vrijeme, Apple je i pao na četvrto mjesto najvećih svjetskih proizvođača po isporukama uređaja, prema analitičkoj kući IDC

Njih je prestigao Xiaomi, koji je nedavno predstavio Mi 10T seriju telefona. IDC procjenjuje kako je ovaj kineski div tijekom ljeta isporučio 46,2 milijuna uređaja, što je skok od 42 posto u odnosu na prošlu godinu i prvi put da su nadmašili Apple, koji je isporučio 41,7 milijuna uređaja.

108 MEGAPIKSELA Xiaomi Mi 10T nakrcan moćnim hardverom stigao i u Hrvatsku

Xiaomi sada drži 13,1 posto udjela i puše za petama Huaweiju na drugom mjestu koji ima 14,7 posto.

Samsung je u uvjerljivom vodstvu i sa 80,4 milijuna uređaja drži 22,7 posto udjela.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Čobo 07.11.2020.

    Ako uzmemo u obzir da je najjeftiniji Apple mobitel u cjenovnom rangu s prakticki najskupljim modelima ostalih proizvodjaca, onda je ovaj udio sto Apple ostvaruje nebjerojatan podatak.

  • 30.10.2020.

    Pa Xiaomi je godinama bio poznat kao- kineski Apple

  • Ovca007_1 30.10.2020.

    Juhu

Komentiraj...
Vidi sve komentare