Obavijesti

Tech

Komentari 69

Apple otkrio iPhone 12: Imat će 5G, ali neće vam dati punjač

Apple otkrio iPhone 12: Imat će 5G, ali neće vam dati punjač

Iz Applea javljaju da će se iPhone 12 i 12 Pro moći prednaručiti već ovaj petak, a u prodaji će se pojaviti 23. listopada, dok će 12 mini i 12 Pro Max moći prednaručiti 6. studenog, a prodaja će početi 13. studenog

VIDEO

Apple je predstavio čak četiri iPhonea 12!

Na predstavljanju koje je počelo u 19 sati, Apple je predstavio iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Max. Prvi i treći model imaju dijagonalu od 6,1 inča, mini verzija ima 5,4 inča, a Max ima dijagonalu od čak 6,7 inča.

Cjenovno su telefoni slični svojim prethodnicima od prošle godine, a jedino je iPhone 12 skuplji 50 dolara od cijene koju je imao iPhone 11. Tako će iPhone 12 koštati 799 dolara, mini verzija stotinu dolara manje, a Pro verzija će biti 999 dolara. Pro Max će koštati još stotinu dolara više, javljaju iz Applea.

Bankari iz Morgan Stanleyja nakon svega što je procurilo o telefonima očekuju da će ovo biti 'najznačajnije Appleovo lansiranje u proteklih nekoliko godina'. Prognozira im se i skok prodaje od 22 posto na 220 milijuna uređaja sljedeće godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Apple CEO Tim Cook talking about the value of 5G for customers at an Apple event in Cupertino

Zanimljivost kod novih Appleovih smartphonea je ta što će ova generacija iPhonea imati podršku za 5G mreže. Uz to, jedno od obilježja su im i fantastične kamere kod kojih su tvorci mobitela posebno obratili pozornost na osjećaj za svjetlinu, tako da će kamere novih iPhone modela znatno bolje funkcionirati po noći.

Ipak, iz Applea su pomalo i razočarali svoje obožavatelje. Uz iPhone 12 neće davati ni punjač ni slušalice u kutiji, već će se ti dodaci morati kupovati zasebno, što je još jedan udar na novčanik s obzirom na to da su službeni Appleovi dodaci prilično skupi.

Iz Applea javljaju da će se iPhone 12 i 12 Pro moći prednaručiti već ovaj petak, a u prodaji će se pojaviti 23. listopada, dok će 12 mini i 12 Pro Max moći prednaručiti 6. studenog, a prodaja će početi 13. studenog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Apple odustao od projekta električnog automobila?
'PROJEKT TITAN'

Apple odustao od projekta električnog automobila?

Apple je u skrovitom programu razvoja automobila zaposlio 2000 ljudi, izvijestio je Bloomberg, ali se suočio sa sve oštrijom konkurencijom proizvođača električnih vozila

Prije 22 godine Steve Jobs iz džepa je izvadio prvi iPod: 'Duh iPoda nastavlja živjeti i danas'
DONIO REVOLUCIJU U GLAZBU

Prije 22 godine Steve Jobs iz džepa je izvadio prvi iPod: 'Duh iPoda nastavlja živjeti i danas'

iPod je u svibnju prošle godine najavio kraj proizvodnje legendarnog uređaja i ujedno završio eru koja je zauvijek promijenila glazbenu industriju, ali i više od toga
VIDEO Čekali u redu na iPhone u u Šangaju, ali nije ih oduševio: 'Kupit ću ako mi se svidi boja'
KRENULA PRODAJA

VIDEO Čekali u redu na iPhone u u Šangaju, ali nije ih oduševio: 'Kupit ću ako mi se svidi boja'

Redovima i gužvama počela je prodaja iPhonea 15 u Šangaju, no kupci baš i nisu oduševljeni novim modelom. "Ove godine nisam baš zadovoljan", kazao je jedan kupac, a drugi dodaje: "gledam samo boju, ako mi se boja svidi kupit ću ga"