To je to što me zanima!

Xiaomi treći u svijetu, drugi u Hrvatskoj: 'Rasli smo 43 posto'

U Hrvatskoj smo u četvrtom kvartalu 2023. bili na drugom mjestu, s tržišnim udjelom od 21 posto i rastom prodaje pametnih telefona za 43 posto u odnosu na isto razdoblje 2022, rekao je Goran Mudrovčić
Vidi originalni članak

Generalni menadžer Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju Goran Mudrovčić kazao je u Barceloni da Xiaomi bilježi rast prodaje i u Hrvatskoj, posebice s pametnim telefonima, kao i rast tržišnog udjela.

Iznio je podatke globalne analitičke kuće Canalys za četvrti kvartal 2023. po kojima je Xioami završio sa rastom globalne prodaje tih telefona od 23 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. Time su u svijetu na trećem mjestu sa tržišnim udjelom od 13 posto (prvi je u svijetu Apple, a drugi Samsung).

ISPROBALI SMO IH Xiaomi 14 Ultra je telefon koji želi zamijeniti vaše kamere. Uz njega stiže atraktivni Xiaomi 14

U regiji središnje i istočne Europe te Skandinavije (CEE&Nordics), u kojoj je njima i Hrvatska, su na prvom mjestu s tržišnim udjelom od 31 posto i rastom prodaje pametnih telefona od 30 posto (drugi je Transsion, Samsung treći, a Apple četvrti).

"U Hrvatskoj smo u četvrtom kvartalu 2023. bili na drugom mjestu, s tržišnim udjelom od 21 posto i rastom prodaje pametnih telefona za 43 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. Pozitivne trendove očekujemo i u 2024.”, kazao je za Hinu Mudrovčić.

Iz ureda u Zagrebu pokrivaju poslovanje za hrvatsko i slovensko tržište, a odgovorio je i da za sada nema planova za otvaranje Xiaomi logističkog centra u Hrvatskoj, te da se roba doprema iz Kine i preko distributera plasira u prodajne kanale.

"U potražnji kupaca vidimo da im je osim cijene sve važnija i kamera, u čemu je Xiaomi također napravio iskorak otvaranjem zajedničkog Optičkog instituta s njemačkom Leicom, što će prema očekivanjima pridonijeti novom razvoju mobilne fotografije, posebice profesionalne humanističke fotografije”, zaključio je Mudrovčić.

SURADNJA ZA BOLJE KAMERE Xiaomi i Leica pokreću 'Optički institut', razvijat će industrijski standard za mobilne telefone

Prema zadnjim kompletnim financijskim podacima, u trećem kvartalu 2023. Xiaomiju su ukupni prihodi porasli na 70,9 milijardi RMB (kineski juan), dok je prilagođena neto dobit porasla 183 posto, na 6 milijardi RMB. Istodbno, globalne isporuke pametnih telefona porasle su na 41,8 milijuna jedinica, najviše u šest prethodnih kvartala.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare