To je to što me zanima!

Zagreb Auto Show: Prvi dan 'planuo' BMW od 932.000 kn

Nakon preduge pauze Zagreb Auto Show se vratio u velikom stilu. Tijekom šest dana sve je na Zagrebačkom velesajmu podsjećalo na prestižne svjetske salone...
Vidi originalni članak

Nakon preduge pauze Zagreb Auto Show se vratio u velikom stilu. Tijekom šest dana sve je na Zagrebačkom velesajmu podsjećalo na prestižne svjetske salone. Posjetitelji su mogli vidjeti desetke hrvatskih premijera. 

Tu su bili i automobili koji su do sada prikazani samo u Ženevi, poput Rimčeva Concep-S-a, Seat Atece, VW Tiguana i Audija Q2. Bilo je i rasnih konceptnih automobila koji su u pravilu rezervirani za salone poput Pariza ili Ženeve. Sve to pokazuje da su proizvođači automobila jedva dočekali da se Zagreb Auto Show vrati, jer ovakav sajam pozitivno utječe i na prodaju automobila. 

Pogledajte reportažu s Auto Showa:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bilo je i prodaje jer već prvoga dana kupce su pronašli jedan Lamborghini, Porsche, Mini John Cooper Works, jedan Mustang, razni modeli Suzukija...Istoga dana prodan je i BMW od 932.000 kuna.

Osim zagrepčana na Auto Show su dolazili i posjetitelji iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih država. Najveći magnet za posjetitelje je bez sumnje bio Rimac Concept_S najbrži električni automobil na svijetu, koji će biti proizveden u dva primjerka. Izloženi je već prodana, pa je Auto Show bio jedinstvena i posljednja prilika mnogima da uživo vide ovaj fascinantan superautomobil. 

Pored Rimca bilo je tu još mnogo brzih sportskih poslastica. Na ZG Auto Showu su tako nastupili i Lamborghini te Bentley, a Nissan je dovezao ultrasportski GT-R Nismo sa 600 KS. Tu je bila i velika ponuda Brabusa. 

Posebna poslastica za posjetitelje bili su konceptni automobili, među kojima se najviše isticala Mazda Koeru, model koji je premijerno prikazan prošle godine na salonu u Frankfurtu. I rasni trkaći automobili poput Opela pripremljenog za Reli Dakar te svjetskog reli prvaka Volkswagen Pola WRC našli su svoje mjesto na raskošnim štandovima izlagača. 

U svemu tome nisu se izgubili niti svakodnevni modeli, od kojih su mnoge posjetitelji mogli vidjeti prvi put. Među njima posebno su se istaknuli monovolumenski Renault Scenic i nova limuzina Talisman, gradski Suzuki Baleno i Mitsubishi Space Star, velika limuzina Kia Optima te SUV Sportage. I ljubitelji luksuznih i skupih modela došli su na svoje. 

Mercedes je predstavio novu E-klasu te S-klasu u kabrio izvedbi, a BMW novi brzi M2 sa 370 KS, Ford novu generaciju Mustanga, a Infiniti mali crossover Q30. A da je ekologija i dalje vjerojatno najvažnija riječ na tržištu automobila, posjetitelje su uvjerile brojne ekoizvedbe postojećih modela, ali i nove ekološke zvijezde poput Hyundai Ioniqa i nove Toyote Prius. Bila je tu i Toyota Mirai, prvi serijski auto s pogonom na gorive ćelije, koji vjerojatno nikad nećemo vidjeti u prodaji na hrvatskom tržištu.

Zagreb Auto Show se vratio u velikom stilu, a da je sve uspjelo, dokazuje i više od 140.000 posjetitelja.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • safti 12.04.2016.

    Jad i bijeda, jedan mali lambo, jedan aston martin i jedan porche na sajmu. Automobilska industrija kao takva je u banani jer nema u mainstream ponudi hibrida i auta na struju samo nekakvi skupi koncepti a ostalo kao i zadnjih 116 godina dobri stari dizlo i benzinci. Jedino što sad dizel nije 1.9 nego 1.6.

  • Archangel711 11.04.2016.

    Bio sam, vidio, uživao, ali ne kužim seljobere koji stoje pored BMW i komentiraju kako 350 ks malo za taj auto i slične nebuloze, a ovi pcijenti koji štuju samo jednu marku/model su najveći idioti Vozim Scenica od 5 g. dizel(druga razina opreme) i taj auto me idvezao do jebene Grčke na godišnji sa dvoje djece od Vž do Atene i po cjeloj Grčkoj vozikanja uz prosjek od 5,5 l(zajedno sa gorivom i putovanjem, smještajem i trošenjem tamo me 2 tjedna koštalo manje nego 10 dana kod nas)

  • HeavenShallBurn 11.04.2016.

    Ima se, može se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare