To je to što me zanima!

Zapanjujuće fotografije snimio u ponoru koji su koristile Maje

Vjeruje se da je jama, duboka i do 120 metara, u meksičkoj državi Quintana Roo Majama služila kao mjesto gdje su prinosili žrtve. Našli su kosti ljudi i životinja
Vidi originalni članak

Američki podvodni fotograf Troy Iloski  u Meksiku istraživao brojne ponore, ali i snimio niz spektakularnih fotografija iz jame duboke do 120 metara, skrivene usred džungle.

Profimedia

Ovo je samo jedan od, procjenjuje se, čak 6000 prirodno formiranih ponora u Meksiku, ali tek polovica ih je istražena. Iloski je rekao kako je jama koju je fotografirao u državi Quintana Roo vjerojatno mjesto na kojem su Maje prinosile žrtve jer su u njoj pronašli ljudske i životinjske kosti. 

Profimedia

Spektakularne fotografije koje je objavio nastale su u sustavu poplavljenih spilja Dos Ojos na poluotoku Yucatanu, a dijagram na fotografiji ispod pokazuje kojim su se smjerom kretali Iloski i njegovi lokalni vodiči.

Profimedia


Idi na 24sata

Komentari 18

  • TroyIloski 30.01.2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=e2QELIkAvBs

  • TroyIloski 19.01.2016.

    Hvala svima za izvonredne komentare. Ustvari ja sam Makedonac is Struge koji zivi u SAD of 1989 godine. Meksiko je stvarno jedno od fenomenalnih destinacija za ronenje al Ohridsko jezero I Jadran su mi uvijek u srcu. Pozdrav!

  • dino12 04.11.2015.

    predivne fotke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare