To je to što me zanima!

Zašto je baterija na iPhoneu žute boje i kako to promijeniti?

Mnogi od nas nisu svjesni da su uključili 'mod slabog napajanja' na telefonu kad je baterija pala na 20 posto i kad vide da je ikona baterije žute boje uplaše se da to ukazuje na neki problem
Vidi originalni članak

Ako vam je baterija puna, a vaš iPhone pokazuje žutu boju, ne morate se uplašiti, sve je i dalje u savršenom redu s vašim telefonom. 

Svi smo se kroz godine naviknuli na određene boje na bateriji našeg telefona, pa je crvena uvijek bila nepoželjna i značila je rezervu. Zbog toga je i logično da sada i žuta zove na uzbunu. No radi se samo o tome da je telefon u 'modu slabog napajanja'. 

Ovdje se ne radi o nekoj greški, već o mogućnosti telefona koja može privremeno smanjiti potrošnju energije, isključiti neke pozadinske procese i vizualne efekte kako bi telefon što dulje izdržao dok ga ne možete napuniti. Mnogi od nas ne uključe namjerno tu opciju, već nas telefon upozori kad padne baterija na 20 posto da bi mogli uključiti taj 'mod slabog napajanja'. Kad je on aktivan baterija mijenja boju u žutu i često ne registriramo tu promjenu, a mod ostaje uključen dok baterija ne postigne 80 posto. 

Ako ste ga uključili ručno, ikona baterije ostat će žuta dok se baterija potpuno ne napuni. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Kupio sam iPhone X 15.12.2017.

    Uh, hvala vam na ovoj informaciji, već mjesec dana ne spavam od brige, a eto kako je to jednostavno riješiti. Inače, preporuka svima, mob je vrh! Vi koji nemate keš da ga kupite odmah kao što sam ga ja kupio, možete i na 24 rate uz pretplatu. Nećete požaliti.

  • okar 15.12.2017.

    A zašto je crvene boje ?? Glupa pitanja koja svi znadu..

  • IMT539_1 15.12.2017.

    Dajte covjeku nobelovu nagradu! :O

Komentiraj...
Vidi sve komentare