Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Zašto je baterija na iPhoneu žute boje i kako to promijeniti?

Mnogi od nas nisu svjesni da su uključili 'mod slabog napajanja' na telefonu kad je baterija pala na 20 posto i kad vide da je ikona baterije žute boje uplaše se da to ukazuje na neki problem

Foto: Ivan Hruškovec/24sata
46 komentara

Ako vam je baterija puna, a vaš iPhone pokazuje žutu boju, ne morate se uplašiti, sve je i dalje u savršenom redu s vašim telefonom. 

Svi smo se kroz godine naviknuli na određene boje na bateriji našeg telefona, pa je crvena uvijek bila nepoželjna i značila je rezervu. Zbog toga je i logično da sada i žuta zove na uzbunu. No radi se samo o tome da je telefon u 'modu slabog napajanja'. 

Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Ovdje se ne radi o nekoj greški, već o mogućnosti telefona koja može privremeno smanjiti potrošnju energije, isključiti neke pozadinske procese i vizualne efekte kako bi telefon što dulje izdržao dok ga ne možete napuniti. Mnogi od nas ne uključe namjerno tu opciju, već nas telefon upozori kad padne baterija na 20 posto da bi mogli uključiti taj 'mod slabog napajanja'. Kad je on aktivan baterija mijenja boju u žutu i često ne registriramo tu promjenu, a mod ostaje uključen dok baterija ne postigne 80 posto. 

Ako ste ga uključili ručno, ikona baterije ostat će žuta dok se baterija potpuno ne napuni. 

Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message